Osemročný chlapec blúdil osem dní v kanáloch. Zachránil ho okoloidúci, ktorý ho počul stonať

TA3 ČTK
28.6.2022 17:52

Osemročný chlapec v severonemeckom Oldenburgu, ktorý bol osem dní nezvestný, zablúdil v kanalizačnom systéme na odvod dažďovej vody. Polícia dnes podľa agentúry DPA uviedla, že na jeho zmiznutie nenesie vinu nikto ďalší. Chlapca sa podarilo nájsť vďaka tomu, že okoloidúci počul, ako sa spod poklopu kanála ozýva nárek.

kanál kanalizácia 1140 px (TASR)
TASR

Duševne postihnutý Joe bol nezvestný od 17. júna, keď sa hral vonku a zrejme pri tom podľa policajtov vliezol do betónovej kanalizačnej rúry s priemerom jedného metra. Pomocou robota s kamerou sa polícii podarilo zistiť, že putoval 23 metrov, kým sa dostal do užšieho potrubia, ktoré malo iba šesťdesiat centimetrov v priemere. 

V ňom po 70 metroch robot objavil chlapcovu bundu a za ďalších 65 metrov zvyšok jeho oblečenia. Počas svojho osemdňového blúdenia kanalizácií v pravidelných odstupoch nachádzal šachty a odbočky kanálov, v ktorých sa mohol narovnať. S pribúdajúcim časom v podzemí Joe stále viac strácal orientáciu. "Prvé vyjadrenie chlapca potvrdzuje tento odhad," uviedla polícia. Nič podľa nej nenasvedčuje tomu, že by sa Joe počas ôsmich dní z kanalizačného systému dostal.

Vyšetrovatelia sa pôvodne obávali, že zmiznutie chlapca má na svedomí cudzia osoba, pretože istý svedok uviedol, že Joea videl ísť v sprievode neznámeho človeka. Vznikla dokonca komisia na vyšetrovanie chlapcovej vraždy.

Avšak v sobotu skoro ráno chodec počul tiché stonanie, ktoré sa ozývalo z kanála. Záchranári po vyzdvihnutí poklopu našli Joea. Chlapec sa nachádzal 300 metrov od miesta, kde s rodičmi býva. Nemal na sebe oblečenie, neutrpel žiadne zranenie, ale bol podchladený. Teraz ich v nemocnici a polícia ho ešte nemohla dôkladne vypočuť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok