Opäť sa zišiel parlament. Poslanci sa vrátili k odvolávaniu Sulíka, hlasovať majú poobede

TA3 TASR
28.6.2022 09:48

Poslanci Národnej rady SR sa v utorok vrátili k diskusii k návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Rokovanie v tejto súvislosti sa skončilo, o odvolaní majú poslanci hlasovať o 17:00.

Mimoriadne rokovanie inicioval opozičný Smer-SD. Návrh odôvodnil pasivitou ministra pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Vláda návrh opozície odmietla. Diskusia sa v pléne NR SR začala 16. júna. Šéf parlamentu Boris Kollár tiež informoval, že Sulíka listom požiada, aby počas svojho vystúpenia informoval poslancov o situácii s plynom.

Okrem toho poslancov počas týždňa čaká aj niekoľko neprerokovaných bodov riadnej schôdze, napríklad novela zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní, ktorú predložil koaličný poslanec György Gyimesi (OĽANO) s nezaradeným Tomášom Tarabom. 

Zákonodarcov čaká i voľba riaditeľa RTVS. Termín zatiaľ známy nie je, v koalícii sa spomína aj september. Okrem toho by mali poslanci hlasovať aj o návrhu opozície na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok