Lídri G7 označili útok v Kremenčuku za vojnový zločin. Putin vraj ponesie zodpovednosť

TA3 TASR
28.6.2022 07:06

Lídri skupiny siedmich hospodársky najvyspelejších krajín sveta G7 v pondelok odsúdili raketový útok Ruska na preplnené nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk. Označili ho za "ohavný útok" a "vojnový zločin".

Lídri G7 označili útok v Kremenčuku za vojnový zločin. Putin vraj ponesie zodpovednosť
TASR/AP

Útoky bez rozmyslu na nevinných civilistov podľa predstaviteľov týchto krajín predstavujú vojnový zločin. "Voči ruskému prezidentovi (Vladimirovi) Putinovi a zodpovedným bude vyvodená zodpovednosť," uviedli v spoločnom vyhlásení lídri. Tí sú v súčasnosti na summite G7 na zámku Elmau v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko.

Ruský útok na nákupné centrum v meste Kremenčuk v Poltavskej oblasti si v pondelok vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch a ďalších 59 utrpelo zranenia, píše DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil raketový útok v ukrajinskom meste Kremenčuk za "bezočivý teroristický čin". Útok odsúdili aj OSN a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Ukrajina v reakcii na nedávne ruské útoky voči civilistom žiada mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok