Indická obeť hromadného znásilnenia bojuje o život

TASR
28.12.2012 09:51

Mladá Indka, ktorej hromadné znásilnenie v autobuse v indickej metropole vyvolalo tento mesiac celoštátne protesty, utrpela "vážne zranenie mozgu a bojuje o život".

Indická obeť hromadného znásilnenia bojuje o život
SITA

Informoval dnes o tom riaditeľ špecializovanej nemocnice Mount Elizabeth v Singapure, kam 23-ročnú pacientku vo štvrtok letecky transportovali z Indie.

"Vyšetrenia lekárskeho tímu, uskutočnené po jej príchode do našej nemocnice, ukázali, že okrem predchádzajúcej zástavy srdca má tiež infekciu pľúc a brucha a vážne zranenie mozgu," citovala agentúra Reuters Kelvina Loha.

Pred prevozom do Singapuru, kde lekári označili jej stav za "mimoriadne kritický", podstúpila obeť už tri operácie brucha.

Ak žena zomrie, mohlo by to vyvolať v Indii nové protesty. "Modlíme sa za toto statočné mladé dievča, ktorému je poskytovaná tá najlepšia možná zdravotná starostlivosť," vyhlásil indický premiér Manmóhan Singh. Jeho vláda sa zaviazala uhradiť všetku lekársku starostlivosť o dievča.

Indická metropola Naí Dillí má najvyššie percento sexuálne motivovanej trestnej činnosti spomedzi veľkých indických miest, oznámenie o znásilnení dostáva polícia každých 18 hodín. Vládne štatistické údaje ukázali, že počet oznámených znásilnení v krajine stúpol v rokoch 2007-11 o takmer 17 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok