VIDEO: Uzavretá Sitina spôsobila v Bratislave chaos. Na cesty sme sa pozreli zhora

ta3/hm; mr; TASR
27.6.2022 16:10

Bratislavský tunel Sitina bol v pondelok neprejazdný pre výpadok elektrickej energie v dôsledku čoho sa v hlavnom meste tvorili rozsiahle kolóny. Dopravu cez tunel už spustili, no krátkodobý výpadok poznačil situáciu na cestách frekventovaných úsekov. Na situáciu neďaleko tunela sme sa boli pozrieť s dronom, tunel otvorili okolo 13.30 h.

Na kolóny, ktoré môžu pretrvávať dlhší čas, upozornila bratislavská krajská polícia. Na D2 v smere na Stupavu po mimoriadnej uzávere hlásili 30-minútové zdržanie. Na D2 pri Jarovciach v smere na Bratislavu si vodiči mohli postáť aj viac ako jednu hodinu.

Polícia v súčasnosti tiež reguluje vjazd nákladných áut v smere od Trnavy a v smere od hraničného priechodu Čunovo. "Zároveň v tejto súvislosti žiadame vodičov, ktorí sa už nachádzajú v kolónach, aby dodržiavali vytvorenie záchranárskej uličky a v dostatočnom časovom predstihu cestu uvoľnili na prejazd záchranárskych vozidiel," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Policajti zároveň vyzývajú vodičov, aby aby rešpektovali a dodržiavali ich pokyny a riadili sa dopravným značením.

Zelená vlna upozornila, že v tuneli smerom na Malacky blokoval pravý pruh pokazený kamión. V oboch smeroch znížili maximálnu povolenú rýchlosť, kolóny sa pomaly rozbiehali. V Bratislave na výjazde z D2 od tunela Sitina do Mlynskej doliny bolo podľa Zelenej vlny v pripájacom pruhu odstavené osobné auto.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok