BMW M240i s pohonom zadnej nápravy už figuruje v slovenskom cenníku

TA3/SZ
26.6.2022 11:00

Po verzii s pohonom všetkých štyroch kolies prichádza na slovenský trh aj variant aktuálne najvýkonnejšej dvojky s pohonom výhradne zadnej nápravy. Na akej sume začína základná verzia?

BMW M240i s pohonom zadnej nápravy už figuruje v slovenskom cenníku
BMW

Aktuálne je na vrchole ponuky BMW radu 2 model s označením M240i, ktorý bol doposiaľ dostupný výhradne s pohonom všetkých štyroch kolies xDrive. Najnovšie však bude mať zákazník na výber aj variant roztáčajúci výhradne zadné kolesá. Pod prednou kapotou nájdeme aj naďalej radový šesťvalec s výkonom 374 konských síl a 500 Nm krútiaceho momentu. Výkon je posielaný na zadné kolesá výhradne prostredníctvom automatickej dvojspojkovej prevodovky.

Čo sa týka dynamických parametrov, tak tie sa z dôvodu nižšej trakcie mierne zhoršili. Verzia so zadným náhonom zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 4.7 sekundy, čo je v porovnaní s verziou xDrive pomalšie o 0.4 sekundy. Túto stratu vám však niekoľkonásobne vykompenzuje takmer nekonečná radosť z jazdy.


BMW BMW

Novinka štartuje s cenovkou na úrovni 54334 eur, takže v porovnaní s verziou xDrive, ktorá začína na 56434 eur ušetrite nemalých 2100 eur. V ponuke sa objavila aj nová základná verzia s označením 218i vybavená dvojlitrovým štvorvalcom s výkonom 156 koní a 250 Nm krútiaceho momentu. Štandardom je osemstupňová automatická prevodovka posielajúca výkon na zadné kolesá.

BMW BMW

Za základnú motorickú verziu v ponuke BMW radu 2 vám značka naúčtuje minimálne 38010 eur. Čo sa týka vrcholného modelu M2, ktorý bude v cenníku výkonom aj cenovkou nad modelom M240i, tak ten spoznáme už čoskoro prostredníctvom oficiálnej premiéry. Prvé kusy budú následne doručené pravdepodobne začiatkom roku 2023.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok