SaS: Hrubé zastrašovanie komunálnych politikov nemôžeme nechať bez odozvy

TA3 TASR
25.6.2022 15:40

Strana Sloboda a Solidarita bude v reakcii na bezprecedentné zastrašovanie komunálnych politikov v Michalovciach žiadať zvolanie mimoriadneho zasadnutia bezpečnostného výboru.

Richard Sulík sas 1140px (SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

Komunálnemu politikovi a kandidátovi na primátora mesta Michalovce Milanovi Kaplanovi dnes v noci neznámi páchatelia podpálili auto. Podľa okresného predsedu SaS v Michalovciach Radovana Geciho bola motívom s najväčšou pravdepodobnosťou politická práca M. Kaplana. „Podpáliť auto komunálnemu politikovi, v deň narodenín jeho dcérky, je jasný odkaz s cieľom zastrašiť každého, kto bude bojovať za spravodlivosť.“

Predstavitelia SaS budú v reakcii na udalosti v Michalovciach žiadať o zvolanie mimoriadneho Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorom by sa mal zúčastniť aj minister vnútra Roman Mikulec a prezident policajného zboru Tibor Hamran. Podľa členky výboru Anny Zemanovej nemôžeme takéto mafiánske praktiky tolerovať. 

„Milan Kaplan je aktivista a regionálny politik známy tým, že dlhé roky odvážne poukazuje na porušovanie zákonov, klientelizmus a korupciu v regióne. Je to slušný človek, ktorý si zaslúži plnú podporu nás všetkých,”  povedala A. Zemanová a dodala, že bude na ministra vnútra a policajného prezidenta apelovať, aby vyšetrenie tohoto prípadu patrilo medzi priority. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok