Nissan Ariya je možné predobjednať už aj na našom trhu. Aká je základná cenovka?

TA3/SZ
25.6.2022 11:00

Elektrické SUV Ariya konečne prichádza na slovenský trh. Aktuálne slovenské zastúpenie značky zverejnilo ceny a možnosť predobjednávky tohto plne elektrického SUV

Nissan Ariya je možné predobjednať už aj na našom trhu. Aká je základná cenovka?
Nissan

Nissan Ariya poznáme už od roku 2018, kedy bol širokej verejnosti po prvýkrát predstavený koncept plne elektrického SUV. Aktuálne novinka vstupuje vo svojej sériovej verzii na slovenský trh, kedy majú zákazníci možnosť predobjednania prvých kusov. Dodacia lehota by sa aktuálne mala pohybovať na úrovni približne 6 až 10 mesiacov v závislosti od zvolenej konfigurácie daného kusu. V základe bude na výber z dvoch výkonnostných verzii, z ktorých každá roztáča zadné kolesá.

Nissan Nissan

Slabší variant disponuje elektrickým motorom s výkonom 214 konských síl, respektíve 238 koní v prípade silnejšieho variantu. Verzia s vyšším výkonom bude vybavená akumulátorom s kapacitou 87 kW. Slabšia verzia si musí vystačiť s kapacitou akumulátoru 63 kW. V prípade voľby väčšej batérie by sa mal dojazd na jedno nabitie pohybovať na úrovni 520 kilometrov.

Menšia batéria zabezpečí maximálny dojazd 398 kilometrov. Vrchol ponuky bude tvorený verziou s pohonom oboch náprav, ktorá disponuje maximálnym výkonom 301 konských síl. Tento variant je dodávaný taktiež s väčšou verziou batérie.

Nissan Nissan

Bohatá základná výbava obsahuje bez príplatku vyhrievané sedadlá a volant či vyhrievané čelné sklo. Základná cenovka verzie s nižším výkonom a menšou batériou je na slovenskom trhu stanovená na 50990 eur. Priplatiť si môžte za výkonnejšie nabíjanie, dvojfarebné lakovanie karosérie či  napríklad kožené čalúnenie. Prvé kusy sa dostanú na Slovensko už v priebehu druhej polovice roku 2022.

Témy: Nissan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok