Na Slovensku chcú založiť 15 nových politických strán, pribúdajú aj regionálne subjekty

TA3 TASR
25.6.2022 09:27

Na Slovensku chcú založiť 15 nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR. Medzi nimi je viacero subjektov, ktoré majú ambíciu byť regionálnymi stranami.

Lokácie
TA3 / David Duducz

Medzi vznikajúcimi stranami sú Reštart Slovenska, Alternatíva pre Slovensko, Naše Slovensko - SD, Spoločný Cieľ, Strana dôchodcov, Hnutie Zelení, ako aj subjekt Karma.

Podpisy zbierajú aj subjekty Tím Kraj Nitra - Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja, Za regióny, Moderný Prešovský kraj, Team Petržalka, Kandidát Trenčiansky a Nitriansky kraj, Košická strana, Strana obcí a miest - SOM Slovensko či subjekt Zakrúžkuj ma! Som tvoj sused - nezávislí. Medzi členmi prípravného výboru týchto subjektov sa objavujú komunálni politici.

Na Slovensku momentálne funguje 160 politických strán a hnutí, z toho približne 100 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10-tisíc podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok