Slovenskí futbalisti do 19 rokov postúpili do baráže MS 2023. Zdolali Rumunsko

TA3 TASR
24.6.2022 20:15

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov zvíťazila v piatkovom zápase A-skupiny na domácich majstrovstvách Európy nad Rumunskom 1:0 a postúpila do baráže MS 2023. O triumfe zverencov Alberta Rusnáka rozhodol v nadstavenom čase Adam Griger.

Slovenskí futbalisti do 19 rokov postúpili do baráže MS 2023. Zdolali Rumunsko
TASR/Lukáš Grinaj

A-skupina:
Trnava

Rumunsko - Slovensko 0:1 (0:0)

Gól: 90.+5 Griger, ŽK: Bodisteanu, Pantea - Oravec, Jambor, Ujlaky. Rozhodoval: Lukjančukas (Lit.), 3485 divákov.

Rumunsko: Popa - Coubis, Gergely, Danuleasa, Pirvulescu (90.+2 Parvea) - Pandele, Ciuciulete - Andrei (62. Bodisteanu), Radaslavescu (62. Sali), Ilie (82. Sirbu) - Chiritoiu (46. Andronache)

Slovensko: Hrdina - Mičuda, Kóša (90.+6 Ujlaky), Ujlaky, Kopásek - Halabrín (71. Gajdoš), Oravec, Hollý - Gaži (60. Mišovič), Jambor (71. Griger), Sliacky (60. Sauer)

V 14. minúte mali Slováci po chybe Rumunov v rozohrávke možnosť ísť do brejku, no Sliacky s Jamborom si nerozumeli a "zahasili" črtajúcu sa šancu už v jej zárodku za poliacou čiarou. Diváci na tribúnach veľa vzruchu nevideli, oba tímy sa utápali v nepresnostiach a futbalovej (pod)priemernosti. 

Bezgólový stav vyhovoval viac Rumunom, ktorým postačoval na obsadenie tretieho miesta a účasť v baráži MS. V 25. minúte musel Hrdina prvýkrát zasahovať, pokus Ilieho skryl bez problémov do rukavíc. Neskôr si poradil aj so strelou Andreia. Slováci sa v závere prvého polčasu ocitli v pokutovom území, no Gaži s Hollým situáciu nedotiahli do gólového konca a nebola z toho ani prvá priama strela na bránku súpera.

V 58. minúte prenikol do šestnástky Kopásek, z uhla však neprestrelil rumunského brankára. Slováci vyvinuli väčšiu snahu ako v prvom polčase, no súpera nedokázali dostať do úzkych. Tribúny prebrala až hlavička Hollého v 69. minúte, ktorú Popa s námahou vyškriabal na roh. 

V 74. minúte sa rumunský brankár zaskvel pri akcii Mišoviča, keď nohou zneškodnil jeho nebezpečnú strieľanú prihrávku. V závere sa hralo častejšie pred bránkou Rumunov. Slováci sa napokon dočkali vytúženého gólu, keď bol v správnom čase na správnom mieste Griger a v hlbokom nadstavení poslal loptu zblízka do bránky - 0:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok