Mimoriadna schôdza parlamentu bude pokračovať v piatok. Opozícia chce odvolať Budaja

TA3 TASR
23.6.2022 18:37

Poslanci Národnej rady SR majú v debate o návrhu na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja pokračovať v piatok ráno. Mimoriadna schôdza sa začala vo štvrtok večer, okrem predkladateľa návrhu Miroslava Suju vystúpil aj minister financií Igor Matovič so stanoviskom vlády. Do diskusie sa zatiaľ prihlásili štyria poslanci písomne.

Suja hovoril o tom, že situácia s medveďom hnedým sa zhoršuje a je doslova alarmujúca. Čítal list príbuzných muža, ktorý mal zomrieť po strete s medveďom. Takisto predniesol list starostov, ktorí hovoria o problémoch s čerpaním príspevkov na budovanie kanalizácií a čističiek odpadových vôd.

Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie ministra životného prostredia. Návrh vníma ako súčasť politického boja. Deklaruje, že pre vládu aj ministra bude prvoradá bezpečnosť občanov. Odmieta tiež politizáciu problémov spojených s medveďom hnedým. "Slovensko, ako aj ostatné krajiny EÚ, sa riadia európskymi právne záväznými aktami, ktoré zakazujú úmyselne usmrcovať medveďa hnedého v jeho prirodzenom areáli, úmyselne ho odchytávať a zraňovať," citoval Matovič stanovisko vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok