Covid ešte nepovedal posledné slovo. Evidujeme nárast prípadov, nastupuje nová vlna

TA3 TASR
22.6.2022 18:58

O slovo sa opäť hlási covid. Krajiny západnej Európy potvrdili nárast nových prípadov. Začiatok ďalšej vlny potvrdil aj náš minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Odborníci však zdôrazňujú, že sa nemusíme obávať.

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulý týždeň vzrástol v juhovýchodnej Ázii, na Blízkom východe a v Európe, zatiaľ čo počet úmrtí celosvetovo klesol o 16 percent. Uviedla to v stredu Svetová zdravotnícka organizácia. 

Zdravotnícka agentúra OSN v pravidelnej týždennej správe o pandémii napísala, že minulý týždeň pribudlo približne 3,3 milióna nových prípadov infekcie, čo predstavuje pokles o štyri percentá. Napriek tomu počet prípadov nákazy v juhovýchodnej Ázii a na Blízkom východe stúpol približne o 45 percent a v Európe o približne šesť percent.

Juhovýchodná Ázia bola jediným regiónom, ktorý hlásil mierny štvorpercentný nárast úmrtí v spojitosti s koronavírusom, zatiaľ čo v iných častiach sveta tieto údaje klesli.

Epidemiológ Salim Abdool Karim z juhoafrickej univerzity UKZN uviedol, že nedávny pokles počtu prípadov nákazy koronavírusom dosiahol "najnižšie" úrovne. Varoval však, že niektoré krajiny, vrátane Británie, začínajú zaznamenávať mierny nárast počtu prípadov infekcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok