Kollár verí, že emócie opadnú a partneri sa posadia za jeden stôl, vládu chce dokončiť v štvorkoalícii

TA3 TASR
22.6.2022 17:34

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár verí, že emócie opadnú a koaliční partneri sa vrátia za jeden stôl. Koalícia podľa neho situáciu ustojí. "Nemáme na výber. To znamená, že my to v tomto tvorivom cirkuse dovládneme," povedal.

B. Kollár: Š. Hamran by mal byť zdržanlivý
TASR - Martin Baumann

Vyzval pritom ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ministra financií Igora Matoviča aj premiéra Eduarda Hegera, aby sa snažili situáciu upokojovať. "Bolo to veľmi vypäté, emócie hrajú silnú úlohu, ale som presvedčený, že keď tieto emócie opadnú, znova si sadneme k jednému stolu a začneme komunikovať. Vládu musíme dokončiť v štvorkoalícii. Nemôže sa každú chvíľu niekto urážať a odsadať od stola," povedal Kollár. 

Upokojiť situáciu a diskutovať je podľa neho potrebné aj vzhľadom na prechádzanie zákonov v parlamente. "Bez toho to nemôže fungovať. To to môžeme rovno zabaliť a vyhlásiť predčasné voľby," dodal.

Kollár nevidel, že by pred hlasovaním o protiinflačnom balíku hovorili o nejakej dohode SaS s opozíciou. Mrzí ho, keď strany využívajú vo svojej rétorike "fašistov". Poznamenal, že aj poslanci z ĽSNS a Republiky často hlasujú za vládne návrhy. Priznal, že ich hlasy sa niekedy zídu. Podčiarkol potrebu pomoci ľuďom.

Šéf parlamentu verí, že ani Ústavný súd SR nebude blokovať pomoc rodinám. Jeho rozhodnutie bude rešpektovať. Na ÚS sa s protiinflačnom balíkom z dielne Matoviča plánuje obrátiť prezidentka SR Zuzana Čaputová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok