SaS by mala odísť z vlády, Matovič ju presadením balíka ponížil, myslí si mimoparlamentná SNS

TA3 TASR
22.6.2022 14:47

Ak si chce strana SaS zachovať svoju tvár, mala by odísť z vlády. Myslí si to mimoparlamentná SNS, podľa ktorej Igor Matovič presadením protiinflačného balíka s "novými koaličnými partnermi" stranu SaS ponížil. SNS ju preto vyzýva na odchod.

SNS: Matovič presadením balíka ponížil stranu SaS, mala by odísť z vlády
TASR/Jakub Kotian

"Strana SaS opakovane vyhlasovala, že je principiálne proti inflačnému balíčku Igora Matoviča. Matovič ponížil stranu SaS tým, že v rozpore s koaličnou zmluvou presadil balík v hodnote 1,2 miliardy eur. (...) Richard Sulík (SaS) nemá inú možnosť, ak si chce zachovať svoju tvár, ako so stranou SaS vystúpiť z tejto koalície a odísť z vlády," uviedla SNS v stanovisku. Protiinflačný balík podľa nej nie je pomoc rodinám, ale totálna likvidácia verejných financií a rozpočtu miest a obcí.

SNS zároveň podotkla, že návrh by neprešiel, keby boli v pléne prítomní nitriansky primátor Marek Hattas, primátor Hlohovca Miroslav Kollár a starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Poslancov preto vyzýva, aby zvážili svoje zotrvanie vo funkcii a nekandidovali v nadchádzajúcich komunálnych voľbách a voľbách do VÚC. "Ak nedokážu zastávať plnohodnotne funkcie poslancov Národnej rady SR a zastupovať záujmy starostov a primátorov, nemajú čo robiť na dvoch stoličkách," konštatuje SNS.

Poslanci Národnej rady SR v stredu neprijali pripomienky prezidentky a schválili zákon o financovaní voľného času dieťaťa v pôvodnom znení. Schválenie zákona ako celku podporilo 77 zo 142 prítomných poslancov. Za boli všetci poslanci OĽANO, zdržal sa len Juraj Krúpa. Zákon podporilo aj hnutie Sme rodina. Prelomenie veta podporili i viacerí nezaradení poslanci a poslanci pôsobiaci v ĽSNS. Za boli aj poslanci, ktorí v tomto volebnom období odišli z klubu OĽANO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok