Bratislavčanov vystrašil dym na najvyššom mrakodrape, na streche horel kompresor

ta3/hm
22.6.2022 09:23

Z najvyššej budovy na Slovensku Eurovea Tower, ktorá sa nachádza neďaleko Mosta Apollo v Bratislave, stúpal v stredu dopoludnia dym. Podľa medializovaných informácií horel na streche stavby kompresor.

Požiar strechy rozostavanej výškovej budovy na Landererovej ulici v hlavnom meste, ktorý nahlásili krátko pred pol ôsmou, sa hasičom podarilo lokalizovať pomocou pumpy na betón, do ktorej tlačia vodu. "Po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že ide o požiar kompresora a stavebného materiálu na 38. poschodí," informovali s tým, že zásah bol sťažený zlým prístupom k požiarovisku. Zranených nehlásili. Na mieste bolo asi 27 hasičov, prebiehajú likvidačné práce.

"Ranný požiar na Eurovea Tower sa netýkal konštrukcie stavby, ale išlo o požiar technického zariadenia – kompresora, ktorý nezvládol prevádzkový tlak. Požiar začali v krátkom čase likvidovať hasiči," uviedol hovorca J&T REAL ESTATE Daniel Suchý.

Na mieste požiaru budovy na Landererovej ulici sú aj viaceré policajné hliadky. "Policajti na mieste a v okolí staveniska vykonávajú potrebné úkony," konštatuje polícia na sociálnej sieti. Bližšie informácie k prípadu poskytne, keď to situácia umožní.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok