Ulicami prešla črieda oviec s nasprejovaným písmenom Z. Ruská autonómna republika tak vyjadrila podporu vojne

TA3 TASR
22.6.2022 08:20

Ministerstvo poľnohospodárstva ruskej autonómnej republiky Dagestan na severnom Kaukaze v noci na stredu uverejnilo video, v ktorom vyjadruje svoju podporu ruskej invázii na Ukrajinu prostredníctvom čriedy oviec, na ktorých bolo nasprejované písmeno "Z". Informuje o tom agentúra DPA.

Ulicami prešla črieda oviec s nasprejovaným písmenom Z. Ruská autonómna republika tak vyjadrila podporu vojne
Twitter/NEXTA

Ministerstvo zverejnilo video oviec na sociálnej sieti Telegram, po negatívnej mediálnej odozve ho však vymazalo.

Písmenom Z sú často označené ruské vojenské vozidlá vyslané na Ukrajinu. V súvislosti s podporou vojny sa začalo používať na sociálnych sieťach či na oblečení. Ruské ministerstvo obrany na sociálnych sieťach vysvetlilo, že "Z" sa vzťahuje k fráze "za víťazstvo". Toto písmeno sa však v ruskej abecede nenachádza.

Podľa štatistík pochádza väčšina ruských vojakov, ktorí prišli vo vojne na Ukrajine o život, práve zo severného Kaukazu. Dagestanskí predstavitelia potvrdili, že od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zahynulo v bojoch približne 150 Dagestancov. Podľa DPA je však skutočný počet obetí z ich radov zrejme omnoho vyšší.

Moskva naposledy zverejnila počet obetí na strane svojej armády koncom marca. Ministerstvo obrany vtedy uviedlo, že v bojoch na Ukrajine zahynulo 1351 osôb. Kyjev však tvrdí, že zabitých bolo viac ako 30.000 ruských vojakov. Tieto údaje však nebolo možné nezávisle overiť, dodáva DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok