Charitatívna akcia Káčer na bicykli je v polovici. Peťo v stredu odovzdal dva symbolické šeky

TA3
22.6.2022 14:06

Charitatívna tour Káčer na bicykli sa v stredu presunula do Námestova. Peťo ani tentoraz neprišiel s prázdnymi rukami. Namiesto jedného symbolického šeku však priniesol rovno dva. Charitatívneho bicyklovania sa zúčastnil aj primátor mesta a náčelník policajného zboru.

Charitatívne bicyklovanie pokračovalo v stredu v Námestove v netradičnejšom duchu ako v predošlé dni. Namiesto jedného symbolického šeku odovzdal Peťo dva šeky v hodnote 500 eur. Ďalším stredajším unikátom bola trasa, ktorá sa nezačínala a nekončila na jednom mieste. Pýcha okresu Námestovo, socha Ježiša Krista, nazývaná aj Rio de Klin pre podobnosť s jej svetoznámou dvojičkou, bola konečnou zástavkou stredajšieho podujatia s krásnou myšlienkou.

Primátor Námestova Milan Hubík, sa rozhodol odovzdať dva šeky rodinám, ktoré to najviac potrebujú. Prvý šek poputoval do rodiny Adama Múdreho, ktorý trpí chorobou nervového systému. Druhý šek odovzdali osobne Ele Banasovej, ktorá je pripútaná k invalidnému vozíčku.

Pán Hubík sa do podujatia aj aktívne zapojil a z prítomnosti Káčera v meste bol dojatý. Pred začiatkom etapy pre ta3 povedal: "Ďakujeme Káčerovi a Nadácii ta3, že ste si vybrali naše mesto. Som rekreačný cyklista, takže sa rád zapojím aj aktívne. K peletónu sa pripojí aj náčelník mestskej polície, oslovili sme aj mestský klub cyklistov."

Na etape v Námestove sa zúčastnil aj Tomáš Jakubjak so setrou Martou, ktorí merali cestu zo Zákamenného. Tomášov príbeh je jedným zo siedmych príbehov, ktoré tento týždeň podporujeme. Peťo Káčer mu sľúbil, že mu vybicykluje nový špeciálny invalidný vozík, ktorý by uľahčil život celej rodine.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

V Námestove sa bicyklovalo za osud malej Lujzy, ktorá sa narodila s Downovým syndrómom. "Je veľmi spoločenská, chodí do škôlky s normálnymi deťmi, hned tam zapadla," opísala Lujzu jej mama. Vo veku 2,5 roka absolvovala Lujza intezívny rehabilitačný pobyt, ktorý ju postavil na nohy.

Následkom syndrómu má Lujza oslabené svalstvo, ktoré treba pravidelne cvičiť, aby sa zlepšil jej pohyb, ale aj reč. Na spevnenie tela a tváre potrebuje špeciálnu zdravotnícku pomôcku. "Na každodenné cvičenie a posilňovanie svalstva existuje taká vibračná plošina, ktorá sa volá power plate. Je to však finančne velmi náročná rehabilitačná pomôcka," doplnila Lujzina mama.

Starosta obce Podhradie Ľudovít Michalovič v cieli dnešného podujatia obdržal od Peťa symbolický šek v hodnote 500 eur, ktorý sa pán Michalovič rozhodol darovať miestnej organizácii Jednoty dôchodcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok