Polemiky o Radičovej sú podľa Žitňanskej dehonestujúce

SITA
27.12.2012 10:36

Polemiky na tému prezidentskej kandidatúry Ivety Radičovej vníma predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská ako keby nikto nebral jej slová vážne, a to sa jej nepáči.

Polemiky o Radičovej sú podľa Žitňanskej dehonestujúce
SITA

„Pripadá mi to dehonestujúce,“ vyhlásila v rozhovore s tým, že ona rešpektuje to, čo Radičová hovorí.

Prezídium SDKÚ-DS 18. decembra rozhodlo, že Radičová by bola najlepšou prezidentskou kandidátkou. Žitňanská na hlasovaní nebola. „Nevedela som, že je zámer prijímať uznesenie tohto typu. Viem sa stotožniť s tým, že Iveta Radičová je veľmi populárna, ľudia ju majú radi a veľa ľudí si ju vie predstaviť ako prezidentku,“ povedala, pričom pripomenula, že v prvej kandidatúre ju veľmi podporovala. „Je to pozícia, ktorú by Iveta Radičová dokázala majstrovsky zvládnuť s nadhľadom a s odstupom od politických strán, ale pritom znalá politiky. Ale treba rešpektovať vôľu kandidáta. Vnímam ako sa vyjadruje na túto tému Iveta Radičová a z toho vychádzam,“ vyhlásila.

Žitňanská považuje za normálne, keď sa o niekom uvažuje ako o nejakom kandidátovi, že sa za ním niekto vyberie, spýta sa ho, ako to vidí. „To považujem normálne ľudsky za slušné,“ konštatovala. Považovala by to za normálne, aj z takej prirodzenej úcty k Ivete Radičovej. „Však to bola naša premiérka. Len tak by som mená nepoužívala,“ zdôraznila. O tom, či Radičovú takéto aktivity nezlomia a napokon sa rozhodne kandidovať, Žitňanská neuvažuje. „Vnímam čo Iveta Radičová hovorí. Nemám rada tieto špekulácie. Rešpektujem to, čo hovorí,“ dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok