Za úplatky mala rozhodovať v prospech obžalovaných. Kyselová je stíhaná pre 4 korupčné skutky

TA3
21.6.2022 16:19

Bývalá šéfka Krajského súdu v Žiline Eva Kyselová sa posadila na lavicu obžalovaných na Špecializovanom trestnom súde. Je stíhaná pre 4 korupčné skutky. Za úplatky mala rozhodovať v prospech obžalovaných. Buď ich oslobodili alebo im aspoň znížili trest. Pred sudcom však spáchanie skutkov poprela.

V minulosti mala brať úplatky za to, že rozhodovala v prospech trestne stíhaných osôb. Obhajca obvinenej na začiatku pojednávania zdôraznil, že jeho klientka popiera spáchanie akejkoľvek trestnej činnosti. Žalobu obhajca považuje za nedôvodnú a podľa neho nie sú zrejmé konkrétne skutočnosti, pre ktoré by sa mala bývalá sudkyňa dopustiť trestnej činnosti.

Obvinená pred sudcom ŠTS v utorok vypovedala približne hodinu, keď prečítala svoje poznámky. Podľa nej dokazovaním v prípadnom konaní sa neposilnila, zásadne sa však oslabila dôvodnosť podozrenia, že sa mala dopustiť skutkov, pre ktoré ju obvinili. Eva K. nastúpila na žilinský súd v roku 1984 a v roku 2012 sa stala jeho predsedníčkou, keď to bol už Krajský súd v Žiline. V minulosti už bola pre zločin prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa stíhaná väzobne. Dôvodom bola obava z ovplyvňovania svedkov.

Témy: Žilina

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok