SaS sa vráti na koaličné rady. Stretnutie Kollára, Hegera a Sulíka bolo vraj úspešné

TA3
21.6.2022 16:08

Strana Sloboda a solidarita sa vráti na koaličné rady. Predseda parlamentu Boris Kollár inicioval stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom a predsedom SaS Richardom Sulíkom, kde apeloval na vyriešenie situácie pre dôležité zákony a reformy, ktoré koalícia potrebuje riešiť.

Heger obrusuje názorové hrany

Premiér Eduard Heger považuje stretnutie s predsedom národnej rady Borisom Kollárom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom za úspešné. Skonštatoval, že spoločný záujem o stabilitu a dobré fungovanie vládnej koalície prevláda. Dôkaz vidí v návrate SaS na koaličné rokovania, čo považuje premiér za správne a nevyhnutné. Podotkol, že koalícia má výsledky, za ktoré sa nemusí hanbiť.

Dôsledkom osobných sporov a útokov medzi partnermi je však podľa predsedu vlády negatívny obraz o práci koalície. "Ako predseda vlády chcem občanov informovať, že obrusujem názorové hrany, znižujem osobné animozity medzi členmi koalície, ale necítim potrebu o tom dennodenne informovať. Robím to v záujme plnenia ambiciózneho vládneho programu, aby sme napriek bezprecedentným krízam od vzniku nášho štátu doviedli Slovensko k riadnym voľbám v lepšej sociálnej i hospodárskej kondícii," uviedol premiér.

Tvrdí, že súčasná vláda nie je zahltená korupčnými kauzami ako tá predchádzajúca a za nezhodami partnerov sú odlišné preferencie a potreby ich voličov. Tie podľa neho dokážu riešiť nachádzaním kompromisov. Dodal, že berie vážne výhrady občanov voči množstvu sporov vo vláde a osobným útokom. "Ako predseda vlády sa snažím ísť príkladom, vyhýbam sa osobným útokom a k takémuto korektnému správaniu nabádam aj mojich koaličných partnerov," tvrdí.

Stretnutie inicioval Kollár

Šéf parlamentu v pondelok inicioval stretnutie s premiérom a ministrom hospodárstva v súvislosti so situáciou v koalícii. Podľa slov Kollára mal premiér prisľúbiť Sulíkovi, že osobné útoky zo strany ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča sa skončia.

Na otázku, prečo nebol na stretnutí aj Matovič odpovedal Kollár tým, že chcel mať výsledok a niekam sa posunúť. Argumentoval osobnou animozitou medzi Sulíkom a Matovičom. Podčiarkol, že minister financií o rokovaní vedel a nekonalo sa poza jeho chrbát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok