Poslanci opäť rokujú. Témou dňa je protiinflačný balíček, ktorý vetovala prezidentka

TA3 TASR
21.6.2022 12:09

Poslanci Národnej rady SR začali piaty rokovací deň 66. schôdze neverejným rokovaním. Venovať sa na ňom majú správe o činnosti Slovenskej informačnej služby a správe o plnení úloh Vojenského spravodajstva.

Od 14.00 h majú poslanci naplánované body z dielne rezortu spravodlivosti. Sú nimi novela Civilného mimosporového poriadku, novela zákona o výkone väzby a novela zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

Popoludní by sa mali poslanci dostať k zákonu o financovaní voľného času dieťaťa, ktorý vrátila prezidentka Zuzana Čaputová na opätovné prerokovanie. Zavedenie tzv. protiinflačného balíčka ráta so zavedením príspevku na voľnočasové aktivity detí, zvýšením daňového bonusu i prídavkov na dieťa. Náklady majú byť kryté nielen zo zvýšených príjmov štátu a rezervy štátneho rozpočtu, ale aj časťou prostriedkov určených pôvodne pre samosprávy.

Prezidentka legislatívu vetovala v častiach týkajúcich sa opatrení, ktoré by mali byť účinné od januára 2023. Nespĺňajú podľa nej dôvody na skrátené legislatívne konanie. Zároveň upozornila na negatívny dosah, ktorý bude mať legislatíva na ekonomickú stabilitu a fungovanie samospráv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok