Tretia etapa Káčera na bicykli pokračovala v utorok na Orave. Peťa privítali s výnimočným darčekom

TA3
21.6.2022 14:57

Charitatívna akcia Káčer na bicykli pokračovala v utorok treťou etapou v Dolnom Kubíne. Peťo bicykloval za malú Alicku a symbolický šek tentokrát neodovzdal jednotlivcovi. Charitatívneho bicyklovania sa síce primátor mesta nezúčastnil, zato jeho kolegovia prišli Peťa podporiť aj na bicykloch.

Charitatívna tour Káčer na bicykli pokračovala v utorok ďalšou etapou v Dolnom Kubíne. Primátor mesta Ján Prílepok vrúcne privítal všetkých zúčastnených. "Sme veľmi radi, že Nadácia ta3 a Peťo prišli opäť do Kubína. Všetci sa z dnešného dňa tešíme," uviedol. Do peletónu sa zapojili aj deti z materských škôl, či zamestnanci mestského úradu, ktorí bicyklovali aj za primátora mesta, ktorý sa rozhodol nezapojiť "aktívne" do poduajtia.

Peťo ani v utorok nezabudol priniesť šek so symbolickou sumou 1 000 eur, ktorú sa podarilo vyzbierať aj vďaka vašim poslaným SMS-kám. O tom, kto šek dostane, rozhodol primátor mesta. V utorok to nebol jednotlivec, ale skupina ľudí, ktorých spája spoločná vášeň. Šek preto venovali miestnemu parahokejovému tímu.

"Ďakujeme, že ste nás prijali do partie, a že sme dnes tu. Začína naša letná príprava, takže peniaze pôjdu určite na to," povedal kapitán tímu.

Káčer dostal od tímu exkluzívny darček - dres, v ktorom sa súťažilo na paralympijských hrách. Káčer zas na oplátku chalanom daroval svôj dres. Utorkového bicyklovania sa zúčastnil aj Michal Pecko, ktorého príbeh sme vám priblížili počas včerajšieho podujatia v Brezne. Špeciálny elektrický handbike, na ktorý ešte potrebuje doplatiť pár tisíc eur, mu bol doručený v predstihu, aby v utorok mohol podporiť Peťa v Kubíne.

Káčer v oravskom meste bicykloval za osud malej Alicky, ktorá trpí spastickou diparézou. "V 15-tom mesiaci jej života sme boli na normálnej neurologickej prehliadke, kde mi doktorka naznačila, že malá môže mať detskú mozgovú obrnu."

Alicka sa narodila predčasne, a preto ju sprevádzajú ortopedické problémy. Veľa cviči a rehabilituje, ale to nestačí. Rodičia preto vkladajú nádeje do špecialnej operácie, prostredníctvom metódy Ulzibat. Túto operáciu vykonávajú v Krakowe či Kladne. Zákrok je však finančne náročný.

Ak vám je príbeh malej Alicky sympatický, môžete ju podporiť aj SMS správou s priloženým formátom.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok