Letné lásky v číslach: Cestovanie praje vzťahom, novým aj stabilným

TA3/zm
24.6.2022 08:00

Letné lásky, sú tie najkratšie, ale zároveň najkrajšie. A netýka sa to len mladších ročníkov. Vedcov odjakživa fascinuje tento fenomén, preto sa pozreli na to, aké sú šance, že letné známosti vydržia.

Letné lásky v číslach: Cestovanie praje vzťahom, novým aj stabilným
Pexels

Čas dovoleniek je pre niekoho obdobím, kedy si oddýchne s rodinou alebo priateľmi, no pre iných ide o šancu, ako môžu stretnúť spriaznenú dušu. Preto sa zaujímavý výskum istej cestovnej kancelárie opýtal dvoch tisícok svojich klientov, ktorí s nimi pravidelne cestujú, na to, či si týmto spôsobom našli partnera a ako to dopadlo.

Cestovanie praje láske

Výskum agentúry OnePoll pre cestovnú kanceláriu Exodus Travel má dobré správy. Cestovanie a láska idú do kopy. Až 23% cestujúcich si za manžela či manželku zobrali osobu, s ktorou sa stretli na dovolenke. A keby len na dovolenke. Hneď cesta lietadlom je šanca, ako sa zoznámiť. 3 z 10 opýtaných priznali, že prvé stretnutie s ich vyvoleným prebiehalo už počas cesty na dovolenku.

Možno to nedopadne vždy svadbou a možno sa nestretnete v lietadle, ale až jedna tretina opýtaných potvrdila, že aspoň raz v živote zažili letnú lásku.

Naplánujte si aktivity

Pokračujme ďalej, ako sa na dovolenke zoznámiť. Tí, ktorí to zažili, odporúčajú naplánovať si rôzne aktivity. Za to je až 31%. O niečo menej, 28%, to konkretizovalo na fakultatívne a iné výlety, organizované cestovkou.   

Cestovanie upevní vzťah

Výskum a nezameriaval len na letné lásky, ale na vplyv cestovania na vzťahy ako také. Dovolenka je obdobie, kedy sa skrátka vzťah zlepší alebo zhorší. Dobrá správa však je, že až 71% odpovedalo, že im spoločné prázdniny pomohli partnerstvo zlepšiť.             

Viac intímností

 A napokon ešte jeden argument, prečo cestovanie praje vzťahom. Podľa cestovnej agentúry Sunshine si 51% cestujúcich párov počas týždennej zahraničnej dovolenky užije viac sexu, než koľko ho majú doma za 8 týždňov!  

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok