Gumičky na vlasy sú plné baktérií: Ak si nedáte pozor, môžete si ich zaniesť aj na tvár

TA3/zm
23.6.2022 08:00

Gumička na vlasy sa tvári neškodne, ale až taká nevinná nie je. Zdanlivo obyčajný kúsok gumy je plný baktérií, ktoré sa ľahko dostanú aj na vašu tvár a môžu vám spôsobiť zapálené vyrážky.

Gumičky na vlasy sú plné baktérií: Ak si nedáte pozor, môžete si ich zaniesť aj na tvár
Profimedia

Je jedno či je tenká, látková alebo špirálovitá, každá gumička si so sebou nesie mikroorganizmy, ktoré sa vám zdanlivo môžu zdať neškodné, ale ak sa dostanú chytaním na tvár, máte o problém viac.

Povaľujúce gumičky

Ak máte dlhšie vlasy, iste viete, že okrem samotných vlasov sa nám, ženám povaľujú gumičky kade-tade. Na nočnom stolíku, inokedy v kabelke, na zápästí. Skrátka žijú si svoj vlastný život a pritom na seba naberajú jednu baktériu za druhou. Pretože, veď komu by napadlo oprať gumičku...

Zvyšky kože aj kozmetika

Odhliadnuc od toho, kde sa vám gumičky povaľujú, aj zo samotných vlasov predsa naberajú špinu. Jednak sa nám vlasy mastia, sú na nich zvyšky vlasovej pokožky, ale najmä používame rôzne stylingové prípravky. To všetko sa pekne zachytáva a hromadí a čaká, kedy to bude môcť urobiť neplechu aj na tvári.

Šup na tvár

Proces, ako sa baktérie z gumičky dostanú na vašu tvár, je veľmi jednoduchý. Skrátka chytíte si jednou rukou vlasy, druhou gumičku a bez toho aby ste si ruky umyli o chvíľu si pretriete tvár. Možno len letmo, a možno rovno s takými rukami naberáte krém a idete si urobiť rannú hygienu a líčenie.

Výsledkom môžu byť zapálené vyrážky a zhoršenie akné, najmä v prípade, že už problematickú pleť máte tak či tak a je háklivá naozaj na čokoľvek.

Prať v teplej vode

Ak ste sa naučili pravidelne čistiť kefu na vlasy alebo kozmetické štetce, pridajte do zbierky svojich rituálov aj pranie gumičiek v rukách. Aspoň raz za týždeň ich preperte v teplej vode, ktorá bude mať okolo 30 stupňov. Interval čistenia zvýšte, keď sa potíte, teda napríklad v lete alebo po športe. V takýchto prípadoch je na mieste oprať gumičku po každom použití, teda denne.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok