Obeť hromadného znásilnenia v Indii previezli do Singapuru

TASR
27.12.2012 08:59

Mladá Indka, ktorú skupina mužov spoločne s vodičom znásilnila v autobuse v indickej metropole, bola letecky prevezená do nemocnice v Singapure. Liečenie vážnych vnútorných zranení, ktoré utrpela pri hromadnom znásilnení, si vyžiada niekoľko týždňov, citovala nemocničné zdroje agentúra AP.

Obeť hromadného znásilnenia v Indii previezli do Singapuru
SITA

Nemocnica Mount Elizabeth, ktorá je známa najmä zložitejšími transplantáciami orgánov, v tlačovom vyhlásení uviedla, že 23-ročnú študentku hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti "v mimoriadne vážnom stave".

Hromadné znásilnenie ženy zo 16. decembra a jej brutálne zbitie vyvolalo rozsiahle protesty v Naí Dillí i ďalších častiach krajiny. Ich účastníci vyzývali na potrestanie páchateľov činu, ktorým hrozí maximálne doživotie, smrťou.

Všetkých šesť podozrivých z prípadu už bolo zatknutých. Polícia uviedla, že žena cestovala s priateľom autobusom, keď ich napadla šestica mužov, ktorí ju jeden po druhom znásilnili. Útočníci zbili pár železnými tyčami, vyzliekli ich a vyhodili z autobusu na cestu. Tam ich našli ľudia, ktorí im pomohli do nemocnice.

Indická tlačová agentúra PTI citovala šéfa lekárskeho tímu B.D. Athaniho, ktorý v noci nadnes povedal, že žena utrpela vážne zranenia čriev a brucha. Absolvovala už tri operácie, pri ktorých jej museli odstrániť časť čriev. Povedal, že indická vláda na základe odporúčania lekárov vybavila prevoz pacientky do Nemocnice Mount Elizabeth v Singapure, ktorá je vybavená na viacnásobné transplantácie. Zadovážila aj dostupnosť nemocnice; letecký prevoz z Naí Dillí trval necelých päť hodín.

Žena dýcha od svojej hospitalizácie pred desiatimi dňami s podporou prístrojov. PTI uviedla, že všetky náklady na jej liečenie uhradí indická vláda. Pacientka je podľa vyjadrenia lekárov psychicky v pohode a do budúcnosti sa pozerá optimisticky. V stredu večer sa jej zdravotný stav však zhoršil, na chvíľu jej prudko klesol pulz a lekári majú tiež obavy z opakujúcich sa infekčných zápalov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok