Poctivé natieranie opaľovacím krémom: Na tieto miesta na tele zabúdame najčastejšie

TA3/zm
22.6.2022 16:00

Horúce dni hlásia svoj príchod a tak ako každý rok, aj tento si pri prvých slnečných lúčoch treba dávať väčší pozor, aby ste sa nespálili. Možno aj používate opaľovací krém, ale na niektoré miesta na tele zvykne väčšina z nás zabúdať.

Poctivé natieranie opaľovacím krémom: Na tieto miesta na tele zabúdame najčastejšie
Profimedia

Pozor na to, aby ste si nespálili chúlostivé miesta, na ktoré zvyčajne pri natieraní opaľovacím prípravkom zabúdame a končia spálenou pohromou. Nestačí natierať sa tridsiatkou každé dve hodiny, ak si neochránite celé telo.

Pery

Natrieť si tvár poriadnou päťdesiatkou je alfa a omega každej ženy po tridsiatke. Práve v tomto veku začíname riešiť prvé starnutie, preto si dvakrát rozmyslíme, či nám bronzová pleť stojí za vrásky a pigmentové škvrny naviac. Samozrejme, tvár si pred slnkom majú chrániť všetci, bez ohľadu na vek a pohlavie, len hovoríme, že nežnejšie pokolenie je pri natieraní poctivejšie. Ale, nie do detailov! Ruku hore, koľké z vás popri tom nezabúdajú aj na pery? Pritom koža na ústach je jedna z najtenších a balzamy s SPF-kom tiež existujú, tak ich stačí len začať používať.   

Krk

Aj keď sa vám môže zdať, že je pod čeľusťou krk dostatočne chránený, slnko na vás nepraží len zhora, ale aj zo strán, kedy sa lúče na krku vedia prejaviť naozaj nepríjemným spálením. Ide o miesto, na ktoré pri natieraní opaľovacím krémom zabúda drvivá väčšina. Mimochodom, toto je jeden z faktorov, prečo vo vyššom veku mávajú ženy problém so starnutím pokožky práve na krku. Podobne ako pri aplikácii anti-age krémov, tak aj pri opaľovákoch sa na krk skrátka nedostanete, lebo myslíte prevažne na ochranu tváre.

Uši

Na hlave ešte ostaňme. Ak ste si raz v živote spáli uši, potom iste viete, aké dokáže byť toto miesto citlivé. A opäť ide o časť tela, ktorá nám málokedy pri natieraní opaľovacím krémom napadne. Ženy totiž často chránia uši vlasmi, ale chlapi by vám vedeli rozprávať...

Končatiny

Zdá sa vám, že ste na nohy a ruky nezabudli? Ale určite? Čo sa rúk týka, zvyčajne zabúdame na chrbty dlaní a lakte. Na nohách sú zas citlivé priehlavky, kolená ale aj podkolenné jamky. Nielen, že by ste ich mali natrieť krémom, ale na týchto miestach môžete dávku opaľováku ešte aj pridať. Koža tu krém rýchlejšie vstrebe a je tiež vyššia šanca, že sa práve na týchto miestach obtriete kade-tade a zbavíte sa krému.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok