Usyk a Joshua sa stretnú opäť. Odveta sa bude konať koncom augusta

TA3
20.6.2022 15:38

Odveta medzi ukrajinským boxerom Oleksandrom Usykom a Britom Anthonym Joshuom bude 20. augusta v supermodernom Super Dome v Saudskej Arábii. Uskutoční sa po takmer roku od ich prvého stretnutia, kedy Joshua doma v Londýne podľahol Usykovi na body jednomyseľným výrokom rozhodcov. AJ vtedy prišiel o tituly organizácii WBA, IBF a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii.

Usyk je pritom prirodzená krížová váha, teda do 91 kilogramov, pričom AJ navážil pred ich zápasom takmer 109. Okrem toho má Brit výškovú prevahu 7 centimetrov a rozpätie paží dlhšie o rovných 10 centimetrov. Značná fyzická výhoda sa ale v samotnom zápase akosi vytratila, Usyk zostal v profi ringu neporazený a dosiahol 19te víťazstvo v kariére. Prakticky ihneď po zápase Joshua aktivoval opciu na odvetu, ale tá sa musela odložiť po tom, ako 35-ročný Ukrajinec narukoval brániť svoju krajinu pred ruskou inváziou. 

Neskôr ale dostal špeciálnu priepustku, aby sa mohol pripraviť na obhajobu opaskov. O tri roky mladší Brit za ten čas spravil zmeny vo svojom tíme a jeho dlhoročného kouča Roba McCrackena nahradil Robert Garcia, ktorý vytvoril trénerský tandem s Angelom Fernandezom. Ten je považovaný za najdôležitejšiu časť úspechu, pri víťaznej odvete proti Andymu Ruizovi. Mimochodom, Američana s mexickými koreňmi Joshua zdolal práve V Saudskej Arábii v decembri roku 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok