Vieme prví. Spartak Trnava posilní známy slovenský obranca

TA3 TASR
20.6.2022 13:01

FC Spartak Trnava získal pred štartom novej sezóny Fortuna ligy veľkú posilu. Do klubu prestupuje stopér Lukáš Štetina, ktorý hral naposledy za Slovan Liberec, kde bol na hosťovaní zo Sparty Praha. V rudom drese pôsobil od roku 2017 a tešil sa zo zisku Českého pohára.

Zdroj videa: FC Spartak Trnava

Štetina má bohaté skúsenosti nielen zo zápasov v pohárovej Európe, ale aj z reprezentácie. Bol stálym členom slovenskej dvadsaťjednotky a štyrikrát si obliekol aj dres seniorskej reprezentácie.

Spartak hľadal skúseného stopéra po tom, ako ukončil kariéru Martin Škrtel. "Po desiatich rokoch v Česku som sa chcel upísať ambicióznemu mužstvu a Trnava je tým správnym klubom. Pol sezóny som pôsobil v Liberci, kde som tiež mal okolo seba mladých chalanov, mám s tým skúsenosti a teším sa na to," povedal 30-ročný Štetina.

FC Spartak Trnava angažoval okrem Štetinu aj stredopoliara Samuela Štefánika, ktorý si dosiaľ obliekal dres poľského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza. V predchádzajúcom ročníku najvyššej poľskej súťaže odohral 30 stretnutí a strelil jeden gól, no nezabránil zostupu Termalice do druhej ligy: "Trnava má veľkú históriu, v minulej sezóne vyhrala pohár, poznám niektorých chalanov, cítim sa fajn a som šťastný, že sme sa dohodli so Spartakom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok