Charitatívna akcia Káčer na bicykli pokračuje. Peťo sa presunul do Brezna

TA3
20.6.2022 15:27

Charitatívna tour Káčer na bicykli pokračovala v pondelok druhou etapou v Brezne. Peťo opäť pomohol rodine, ktorá sa ocitla v ťažkej finančnej tiesni. Tak ako počas včerajšieho podujatia v Lučenci, sa aj v Brezne do bicyklovania zapojil primátor mesta.

Druhá etapa cyklomaratónu Petra Káčera pokračovala v pondelok v Brezne a jej súčasťou je príbeh Michala Pecka, ktorý po nešťastnom páde z bicykla v Rakúsku ostal pripútaný k invalidnému vozíku. Incident sa stal pred necelými tromi rokmi. "Pamätám si akurát len to, ako som sa prebral na lúke a pristával vrtuľník, snažil som sa pohnúť nohami, ale vôbec to nešlo. To je posledné čo si pamatám a potom som asi znova odpadol," spomína Michal na hrozivý pád, ktorý mu zmenil život.

Aj napriek nešťastnému pádu z bicykla, Michal na bicyklovanie nezanevrel a chodí na výlety so svojimi susedmi na handbiku. Tieto cyklotúry by mu uľahčil elektrický handbike, keďže Michal sa často dostane do terénu či strmého kopca, kde ho musia kamaráti ťahať na lane. Samozrejme, taký bicykel je drahá záležitosť. Michal si nejakú čiastku naňho nasporil, no ešte mu chýba niekoľko tisícok eur. Preto sa Michal aj spolu so svojou mamou obrátili na Petra Káčera a nadáciu ta3. 

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Do dnešnej etapy Káčera na bicykli sa aktívne zapojil aj primátor Brezna Tomáš Ábel, ktorého okrem pekného počasia, potešila aj početná účasť. "Chcem všetkých privítať, v prvom rade Káčera. Naše mesto sa pravidelne zapája do charitatívnych podujatí. Najviac ma teší spoločné stretnutie a myšlienka tohto podujatia."

Okrem pomoci jednej zo siedmych vybratých rodín, Peťo Káčer prinesie do každého mesta aj symbolický šek v hodnote 1 000 eur. Ten dnešný venoval rodine Lukáška Benka, ktorý je zdravotne ťažko postihnutý a potrebuje rôzne rehabilitácie, aby sa zlepšila kvalita jeho života.

Zajtra sa Káčer na bicykli presúva na Oravu, do Dolného Kubína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok