Ukrajinu čaká samit, kde sa rozhodne o jej členstve v EÚ. Zelenskyj preto očakáva, že Rusko zintenzívni útoky

TA3 ČTK
19.6.2022 23:48

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom večernom príhovore povedal, že ruská armáda môže v najbližších dňoch zosilniť svoje útoky. Budúci týždeň budú zároveň lídri krajín Európskej únie na summite v Bruseli rozhodovať, či Ukrajine potvrdia status kandidáta vstupu do EÚ.

Zelenskyj
Twitter/UKR Mission to the EU

Zelenskyj skutočnosť, že Európska komisia v piatok odporučila kandidatúru Kyjeva na členstvo v európskom bloku, označil za "jednu z najdôležitejších od roku 1991", kedy Ukrajina získala nezávislosť. 

"Od Ruska sa dá samozrejme očakávať posilnenie nepriateľských aktivít. Schválne, demonštratívne. A nielen proti Ukrajine, ale aj proti iným európskym krajinám," povedal Zelenskyj. "Varujeme partnerov," dodal.

K situácii na bojisku Zelenskyj povedal, že Rusko akumuluje sily smerom k Záporožiu a v Charkovskej oblasti a že ruské sily znovu ostreľovali ukrajinskú infraštruktúru na výrobu paliva, pretože ich cieľom je zhoršiť situáciu na Ukrajine v tomto ohľade. Boje v Doneckej a Luhanskej oblasti označil za nesmierne kruté.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok