Rozhodla až záverečná časovka. Víťazom Okolo Švajčiarska sa stal Geraint Thomas

TA3 TASR
19.6.2022 18:10

Britský cyklista Geraint Thomas sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Švajčiarska. Jazdec tímu Ineos si žltý dres vybojoval v záverečnej časovke, keď zdolal svojich najväčších konkurentov.

Rozhodla až záverečná časovka. Víťazom Okolo Švajčiarska sa stal Geraint Thomas
ESPN Ciclismo

Druhý skončil Kolumbijčan Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), ktorý mal pred etapou dvojsekundový náskok na Thomasa, ale v časovke nemal proti Britovi šancu a zaostal o 1:12 minúty. Tretie miesto obsadil Dán Jakob Fuglsang (Israel Premier Tech) s mankom 1:16 min. Pre tridsaťšesťročného Thomasa to bolo už 25. víťazstvo v kariére a prvé od minulého roka. 

Slovák Peter Sagan preteky nedokončil, pred záverečnou etapou mal pozitívny test na koronavírus. Jazdec tímu TotalEnergies vyhral na podujatí 3. etapu a pripísal si premiérový triumf v sezóne. Pred odstúpením figuroval v celkovom poradí na 77. mieste. Koronavírus už v minulosti dvakrát prekonal. "Včera mi po 7. etape urobil tímový lekár test a nanešťastie, vyšiel pozitívne. Cítim sa dobre, no podľa pravidiel musím opustiť preteky. Je to trpké, ale je to tak. Ďakujem všetkým za podporu a budem vás informovať," napísal na sociálnych sieťach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok