SaS prezidentkino veto neprelomí. Podľa Šimečku sú bilbordy OĽANO zavádzajúce

TA3
19.6.2022 12:17

Parlamentní poslanci sa tento týždeň zariadili podľa hesla: "Čo môžeš urobiť dnes, odlož na pozajtra a máš 2 dni voľna." Hlasovanie o prelomení prezidentkinho veta si odložili na budúci týždeň, rovnako sa vrátia k odvolávaniu ministra hospodárstva. Diskutovali Monika Kavecká (OĽANO), Vladimíra Marcinková (SaS), Denisa Saková (Hlas-SD) a Michal Šimečka (PS).

“My sme tento balíček schválili,“ povedala Monika Kavecká, poslankyňa NR SR za OĽANO. Podľa nej má OĽANO úprimný záujem ľudom pomáhať. Mrzí ju, že prezidentka Čaputová tento zákon nepodpísala, je to vraj adresná pomoc pre rodiny s deťmi. “Budeme robiť všetko pre to, aby to bolo naozaj aj v praxi uvedené,“ dodala. Bilbordy OĽANO o balíčku, ktorými sa pýšia po celom Slovensku, sú podľa poslankyne len ukážkou práce v regiónoch.

Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu a predseda hnutia Progresívne Slovensko, si myslí, že tieto bilbordy zavádzajú verejnosť. “Keď to človek vidí, tak má pocit, že už tie peniaze sú schválené, že už ich ľudia majú čakať,“ povedal. Šimečka informoval, že to nie je pravda, lebo hlasovať o prelomení veta prezidentky sa bude až budúci týždeň. Práve takáto komunikácia s verejnosťou je podľa neho ukážkovým problémom tejto vlády.

“Úcta k voličom je prvoradá,“ vyhlásila Vladimíra Marcinková, poslankyňa NR SR za SaS a predsedníčka Výboru NR SR pre európske záležitosti. “Základom tej úcty je aj to, aby sme im hovorili pravdu,“ dodala.

Denisa Saková, podpredsedníčka strany Hlas-SD, má pocit déjà vu, lebo po mesiaci sa debata stále zaoberá protiinflačným balíkom. “Nie je nič schválené,“ povedala. Podľa nej je to smutné až tragikomické, že po mesiaci stále preberáme tú istú tému. Tiež pokladá za ironické, že protiinflačný balíček koalícia predstavuje ako okamžitú pomoc. “Vláda znova nič nespravila,“ dodala.

Podľa poslankyne Marcinkovej SaS veto prezidentky neprelomí. “Samozrejme nie, sme odporcami tejto formy pomoci od začiatku,“ povedala. Tvrdí, že nie je pravda, že ide o protiinflačný balíček. Vraj aj Igor Matovič, tvorca tejto myšlienky, sa verejne priznal, že ide o čast jeho daňovej revolúcie. “Koalícia dopláca na predstavu o neomylnosti Matoviča,“ pokračovala. Pomoc musí byť podľa nej “včasná a adresná“. “Tento balíček nie je v skutočnosti pomocou, ktorá vyrieši aktuálnu situáciu,“ vyhlásila poslankyňa Marcinková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok