Slovan získal na ľade Dinama Moskva bod

SITA
26.12.2012 19:38

Hokejisti Slovana Bratislava získali na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Dinama Moskva cenný bod, s lídrom tabuľky Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch.

Slovan získal na ľade Dinama Moskva bod
SITA

Bratislavčania odohrali s Dinamom vyrovnaný duel a hneď v úvode náročného záveru roka v Ruska bodovali. Slovan, ktorý absolvoval samostatné nájazdy aj v predchádzajúcich troch stretnutiach, má v tabuľke KHL na svojom konte 56 bodov z 37 zápasov a v Západnej konferencii mu patrí 5. priečka. Zverenci Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v piatok 28. decembra o 16.30 h v Petrohrade proti SKA.

Slovan podal v Moskve obetavý a kolektívny výkon. Vďaka skvelému Janusovi a pozornej hre v obrane držal s favoritom krok. V 10. min išiel do vedenia, keď pri presilovke Jeriomenko vyrazil Sekerovu strelu pred Bartoviča a ten si bekhendom v páde vychutnal gólmana Dinama. Domáci vyrovnali o šesť minút neskôr tiež v početnej výhode, Janus ešte stačil zlikvidovať strelu Komarova zblízka, ale na puk po pokuse Ovečkina z ostrého uhla po viacerých tečoch si už nesiahol - 1:1.

Moskovčania mali celý zápas prevahu, Slovan sa spoliehal na brejky. Bratislavčanom už v prvej tretine vypadli zo zostavy obrancovia Martin Štajnoch a Ján Tabaček a preťažená defenzíva mala v závere plno práce. Janus však opäť potvrdil, prečo je klubovou jednotkou, a svoj tím podržal. Záver tretej tretiny a predĺženie odohral Slovan na štyroch obrancov, gól však neinkasoval a rozhodli až samostatné nájazdy. V nich vybojoval bod navyše pre Moskovčanov Richard Gynge. Dinamo neprehralo doma zápas od 26. novembra, keď na jeho ľade uspel Atlant Mytišči. 

Dinamo Moskva - Slovan Bratislava 2:1 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 16. Ovečkin (Gorochov, Komarov), rozhodujúci sam. nájazd Gynge - 10. Bartovič (Sekera) 
Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: Kokarev (Dinamo) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kadyrov, Gašilov - Pronskich, Majtak (všetci Rus.), 5600 divákov 

Samostatné nájazdy: Bližňák gól - 0:1, Gynge gól - 1:1, Lipiansky gól - 1:2, Kvapil gól - 2:2, Vondrka nedal - 2:2, Cvetkov nedal - 2:2, Gynge gól - 3:2, Lipiansky nedal - 3:2 

Zostavy:

Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Gorochov, Soloviov, F. Novák, D. Višnevskij, Bojkov, Akišin - Komarov, Nicklas Bäckström, Ovečkin - Gynge, Kvapil, Gorovikov - Soin, Tolpeko, Kňazev - Cvetkov, Volkov, Kokarev

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sersen, Štajnoch, Sekera, J. Tabaček, od 21. Trška - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - Kudrna, Preisinger, Ölvecký.

Rostislav Čada, tréner Slovana (hcslovan.sk): "Podali sme veľmi dobrý, odvážny a kvalitný výkon v obrane. Aj napriek tomu, že sme v prvej tretine prišli o dvoch obrancov základnej zostavy, podarilo sa nám streliť vedúci gól. Aj keď Dinamo bolo ofenzívnejšie a útočnejšie, vždy sme organizáciou, taktickým myslením a včasným zásahom znemožnili streliť súperovi druhý gól. Vyrovnanú partiu sme vydržali aj v predlžení a nájazdoch, kde však boli domáci strelci úspešnejší a Dinamo získava dva body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok