Meteorológovia varujú. Väčšinu krajov zasiahli silné búrky, na severe hrozia povodne

TA3 TASR
16.6.2022 18:08

Výstrahy druhého stupňa pred prívalovými povodňami už platia vo viacerých okresoch, najmä na severozápade Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

XY
TASR/AP

Druhý stupeň výstrahy pred povodňami platí pre okresy Skalica, Senica, Myjava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Topoľčany. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," informuje SHMÚ.

Výstrahy prvého stupňa pred povodňami platia v Čadci, Kysuckom Novom Meste, Námestove, Tvrdošíne, Dolnom Kubíne, Žiline a Martine. Rovnako v Ilave, Púchove, Považskej Bystrici a Bytči.

SHMÚ naďalej varuje pred silnými búrkami na celom Slovensku. V Bratislavskom, Trenčianskom a Trnavskom kraji platí aktuálne výstraha druhého stupňa. 

V ostatných krajoch je vydaná výstraha prvého stupňa. V tejto súvislosti meteorológovia varujú pred intenzívnym dažďom, nárazovým vetrom a krúpami, ktoré môžu spôsobiť škody rôzneho rozsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok