Ruský cyklista vyhral 5. etapu Okolo Švajčiarska. Je novým celkovým lídrom

TA3 TASR
16.6.2022 17:43

Ruský cyklista Alexander Vlasov sa stal víťazom 5. etapy pretekov Okolo Švajčiarska. Jazdec Bory-hansgrohe triumfoval na 190,1 km dlhej trase z Ambri do Novazzana pred Američanom Neilsonom Powlessom.

Vlasov zároveň vyzliekol zo žltého dresu pre lídra celkového poradia Brita Stevea Williamsa. Tretí skončil Dán Jakob Fuglsang, slovenský reprezentant Peter Sagan nebojoval o popredné priečky. 

Pred štartom etapy odstúpil z pretekov holandský tím Jumbo-Visma, dôvodom bolo prepuknutie koronavírusu. Pre pozitívny test na Covid-19 nemohol pokračovať ani Brit Adam Yates z Ineosu. Na čele etapy so zvlneným profilom sa sformovala vedúca päťčlenná skupinka, v ktorej boli Johan Jacobs (Movistar), Alexander Kamp (Trek-Segafredo), Silvan Dillier (Alpecin-Fenix), Anthony Turgis (TotalEnergies) a Claudio Imhof (Swiss Cycling).

Únik si postupne vypracoval takmer šesťminútový náskok. Pri prvom prejazde Novazzanom 55 km pred cieľom jazdili vpredu už iba Dillier s Kampom, pelotón na nich strácal dve a pol minúty. 

Dillier sa odpútal od svojho kolegu z úniku, no necelých 15 km pred cieľom ho balík favoritov na etapový triumf pohltila. V záverečnom špurte päťčlennej skupinky sa presadil Vlasov, ktorý v celkovom poradí vedie o šesť sekúnd pred Fuglsangom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok