Bolo to inak. Medvedica neútočila, záchranár sa pri úteku zranil sám

TA3 TASR
16.6.2022 15:22

V oblasti Národného parku Veľká Fatra zahnala v stredu medvedica v snahe ubrániť svoje dve mláďatá záchranára Horskej záchrannej služby z turistického chodníka. Muž pri úteku spadol a utrpel poranenie hlavy.

Bolo to inak. Medvedica neútočila, záchranár sa pri úteku zranil sám
TASR/Oliver Ondráš (ilu)

Priebeh incidentu však nemožno považovať za útok, ktorého dôsledkom bola doškriabaná tvár záchranára. Informovala o tom Štátna ochrana prírody SR.

Záchranár ju vyrušil

"Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR ihneď po udalosti prešetroval incident vo Veľkej Fatre. Záchranár vyrušil medvedicu v lesnom teréne, prirodzenom biotope medveďa hnedého. Stret s našou najväčšou šelmou je pre človeka nebezpečný a nie je cieľom situáciu zľahčovať. Napriek tomu upozorňujeme na zámerné skresľovanie  informácií a nepodložené šírenia paniky v spoločnosti," konštatovala ŠOP SR.

Naďalej platí výzva, aby občania pri zaregistrovaní medveďov, ktorí sa vyskytujú blízko ľudských obydlí, túto situáciu ohlásili na linky tiesňového volania 158, 112, 159 alebo Zásahový tím pre medveďa hnedého na číslo 0903 201 879. Informácie o tom, ako sa správať pri strete s medveďom, sú na webe http://zasahovytim.sopsr.sk/.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok