Kauza prípravy vrážd prokurátorov: Szabóa vylúčili na samostatné konanie

TA3 TASR
16.6.2022 09:34

Obžalovaného Tomáša Szabóa vylúčili v kauze prípravy vrážd prokurátorov na samostatné konanie. Na aprílovom pojednávaní priznal vinu. Vo štvrtok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Kauza prípravy vrážd prokurátorov: Szabóa vylúčili na samostatné konanie
TASR/Michal Svítok

Predsedníčka senátu Ružena Sabová priblížila, že súd priznanie obžalovaného prijal. "Je potrebné vykonať len dôkazy, ktoré súvisia s výrokom o treste," dodala s tým, že následne bude možné rozhodnúť. V prípade ďalších obžalovaných je podľa jej slov potrebné širšie dokazovanie.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia okrem Tomáša Szabóa obžalobe štyri osoby - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragić.

ŠTS zároveň opätovne rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Tomáš Szabó je v kauze vraždy novinára právoplatne odsúdený na nepodmienečný 25-ročný trest odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok