Dvaja Američania, ktorí bojovali severne od Charkova, sú nezvestní

TA3 TASR
16.6.2022 07:04

Dvaja Američania, ktorí bojovali s ukrajinskými silami v oblasti severne od Charkova, sú už takmer týždeň nezvestní. Ich rodinní príslušníci a spolubojovník vyjadrili obavy, že ich mohli zajať ruské sily. Informovala o tom CNN a agentúra Reuters.

ONLINE:
TASR/AP

Spolubojovník, ktorý chcel z bezpečnostných dôvodov zostať v anonymite, pre CNN poskytol fotografie cestovných pasov oboch mužov s pečiatkami po vstupe na územie Ukrajiny. Ich mená sú Alexander John-Robert Drueke a Andy Tai Ngoc Huynh, píše CNN. Obaja muži sú podľa spolubojovníka nezvestní od 9. júna, keď bojovali v Charkovskej oblasti.

Druekeho matka pre CNN povedala, že muži sú údajne vojnovými zajatcami, no americké veľvyslanectvo na Ukrajine to podľa jej slov nie je schopné potvrdiť. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí John Kirby v stredu povedal, že ministerstvo je oboznámené s nepotvrdenými správami o dvoch zajatých amerických občanoch na Ukrajine.

"Situáciu pozorne sledujeme a sme v spojení s ukrajinskými úradmi," povedal hovorca. Dodal, že ak sa správy o únose týchto dvoch Američanov na Ukrajine potvrdia, tak Spojené štáty "urobia všetko, čo je v ich silách", aby ich oslobodili. Biely dom v stredu zároveň vyzval všetkých Američanov, aby v súčasnosti necestovali na Ukrajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok