Proces s gangom Sereďania sa skončil. Člen zločineckej skupiny dostal doživotie

TA3 TASR
15.6.2022 12:33

Proces so zločineckou skupinou nazývanou Sereďania, ktorá pôsobila v Seredi, Galante, Šali a okolí, sa v stredu skončil. Špecializovaný trestný súd pracovisko Banská Bystrica, poslal Petra T. za rozsiahlu násilnú a ekonomickú trestnú činnosť do väzenia na doživotie. Rozsudok nie je právoplatný.

zvjs, kukláči, naka, 1140x
TASR/Martin Baumann

Obžaloba vinila ôsmich členov gangu z 12 skutkov, medzi ktorými sú založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, rozsiahla násilná a ekonomická trestná činnosť, týkajúca sa pokračovacieho zločinu krádeže kamiónových súprav, nákladných vozidiel či pracovných strojov. Škody sa rádovo pohybovali v miliónoch eur. Niektorí čelili aj žalobe z úkladnej vraždy podnikateľa Alojza Bórika.

ŠTS ich uznal za vinných, ale u niektorých upustil od uloženia trestu. U štyroch obžalovaných sú rozsudky už právoplatné, keďže sa vzdali možnosti odvolať sa. Ide o Mariána Valencína, Jána Štibrányiho, Zdenka Ščasného a Miroslava Janebu, ktorý dostal osem rokov. Ďalším členom gangu Martinovi K. súd vymeral 21 rokov, občanovi Srbska Markovi M. 12 rokov. Ten na lavici obžalovaných počas procesu chýbal, pretože je na úteku a konalo sa voči nemu ako ušlému.

Erika B. súd spod obžaloby oslobodil.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok