VIDEO: Justin Bieber šokoval fanúšikov: Mám syndróm, ktorý mi paralyzoval polovicu tváre

TA3/Henrieta Mihalková
13.6.2022 11:00

Nemôžem žmurkať ani sa usmiať, šokoval kanadský popový spevák Justin Bieber svojich fanúšikov. Na sociálnej sieti oznámil, že časť koncertov v rámci turné Justice World Tour, ruší. Ako priznal, je za tým ochorenie s názvom Ramsayho-Huntov syndróm, ktoré mu paralyzovalo polovicu tváre, a znemožňuje mu vystupovať.

VIDEO: Justin Bieber šokoval fanúšikov: Mám syndróm, ktorý mi paralyzoval polovicu tváre
Ig/Justin Bieber

"Ako môžete vidieť z mojej tváre, mám syndróm, ktorý sa volá Ramsayho-Huntov syndróm. Spôsobuje ho vírus, ktorý napadá nervy v uchu a tvárové nervy. Spôsobil, že moja tvár je paralyzovaná," oznámil Bieber na Instagrame svojim fanúšikom. Vo videu niekoľkokrát ukázal, že na pravej strane tváre nemôže používať mimické svaly. Nežmurká okom, nemôže sa usmiať, nedokáže pohnúť nozdrami. 

Frustrovaným fanúšikom odkázal, že je pre neho fyzicky nemožné v blízkom čase vystupovať, a preto časť koncertov v rámci Justice World Tour presunul na iné termíny. "Je to celkom vážne, ako môžete vidieť," povedal otvorene. 

"Moje telo mi evidentne hovorí, aby som spomalil," pokračoval s tým, že čas, kedy mal koncertovať, využije na regeneráciu a cvičenia. Ako sa ďalej vyjadril, kým sa mu tvár dostane do poriadku, zrejme to nejaký čas potrvá. "Nevieme, ako dlho to potrvá. Ale bude to v poriadku, dúfam," dodal.

Vírus môže v tele spať

Ako uvádza na svojom webe CNN, Ramsayho-Huntov syndróm je zriedkavá neurologická porucha, ktorá sa vyskytuje vtedy, ak herpetický vírus zvaný Varicella zoster infikuje nerv v hlave neďaleko vnútorného ucha. Po prekonaní ovčích kiahní v detstve alebo pásovom opare v dospelosti, môže vírus v tele spať. Nie je známe, prečo sa vírus znova prebudí a spôsobuje príznaky Ramsay-Huntovho syndrómu.

Medzi symptómy patrí bolestivá vyrážka vo zvukovode a na vonkajšej strane ucha, vírus niekedy napadá jazyk a klenbu ústnej dutiny. Kvôli postihnutiu vnútorného ucha, môžu ľudia s týmto ochorením trpieť závraťami, hučaním a zvonením v ušiach. Syndróm tiež môže spôsobiť stratu sluchu na infikovanej strane. Podobne ako je tomu u Biebera, môže spôsobovať slabosť, ovisnutie tváre alebo paralýzu na strane, ktorá bola zasiahnutá. Slabosť môže spôsobiť ťažkosti so zatváraním oka, mimikou a prijímaním potravy, keď jedlo vypadáva z úst na oslabenej strane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok