Pozor na vodeodolnú špirálu. Prečo si ňou môžete líčiť mihalnice len v lete?

TA3/zm
14.6.2022 08:00

Ak ste raz skúsili namiesto obyčajnej maskary vodeodolnú, zrejme ste si ju zamilovali. Je skvelá nielen v lete, keď sa kúpete a potíte. Aj na jeseň alebo v zime, keď prší a sneží, by ste na takejto špirále našli svoje výhody. Ale radšej si od nej dajte pauzu.

Pozor na vodeodolnú špirálu. Prečo si ňou môžete líčiť mihalnice len v lete?
Pexels

Pozitíva vodeodolnej špirály na mihalnice pozná snáď každá žena, ale viete aj o jej negatívach? Radšej ju používajte len v lete a potom sa vráťte ku klasike.

Strata vody

Vodeodolná špirála vás ochráni za každých okolností a na rozdiel od klasickej sa po pár hodinách od nanesenia na riasy nemrví a neopadáva. Nemusíte sa báť dažďa, kúpania ani nadmerného potenia v horúčavách.

Všetky letné výhody takejto maskary by sa vám možno hodili aj na jeseň alebo v zime. No pozor, vodeodolná riasenka nie je určená na dlhodobé používanie, pretože mihalnice vysúša a dehydruje. Dôvodom je, že tento kozmetický produkt obsahuje málo vody. Dlhodobé používanie by mohlo znamenať, že sa vaše riasy začnú lámať a vypadávať.

Pozor na odličovanie

Keďže má vodeodolná špirála odolávať vode, budete s ňou bojovať aj večer pri odličovaní. S bežným prípravkom si nevystačíte a budete musieť siahnuť po produktoch napríklad na báze oleja. To by bolo v poriadku, ale opäť pri nich pleť trpí. Očné okolie je citlivé a odličovanie tohto typu je preň ako chemický kokteil. Nečudujte sa, ak vám po pár mesiacoch pribudnú vrásky okolo očí. Vykompenzovať to však počas používania v lete dokážete extra dávkou očného krému a nasadením séra na povzbudenie rastu rias.

Platí opäť pravidlo, že všetkého veľa škodí, ale neznamená to, že sú vodeodolné špirály zlé a nemáte ich používať. Len to obmedzte v zdravej miere.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok