Babské triky na nechty: Proti lámaniu a štiepeniu vám stačia zásoby z kuchyne

TA3/zm
13.6.2022 08:00

Vďaka radám, ktoré poznali už naše babičky, môžete mať dokonalé nechty. Zbohom, štiepenie a lámanie! A stačia vám na to zásoby z kuchyne.

Babské triky na nechty: Proti lámaniu a štiepeniu vám stačia zásoby z kuchyne
Pexels

Kvalita nechtov nie je len geneticky daná, závisí aj od toho, či máte dostatok vitamínov. A ak nie, dodajte si ich pomocou bežných zásob, ktoré nájdete v špajzy. Vaša manikúra bude odteraz dokonalá.

Cibuľa

Na pevné nechty zaberá šťava z cibule. Buď ju rozkrojte a potierajte si nechty alebo ešte lepšie, odšťavte ju a ruky ponorte do získaného extraktu. Takáto kúra sa odporúča raz týždenne.

Ľanové semienka

Ak sa vám nepozdávajú nechtové masky, urobte si rovno relaxačný kúpeľ. Stačí do vriacej vody pridať dve lyžičky ľanových semienok a nechať variť. Túto vodu následne využite pre oddych svojich rúk a posilnenie nechtov Pridať môžete aj pár kvapiek olivového oleja.

Mlieko so žĺtkom

Vajcia sú skvelé na vlasy a rovnako i na nechty. Vyrobte si kúru zmiešaním troch lyžíc mlieka s jedným žĺtkom. Zmes dobre vmasírujte do okolia nechtov a po dvadsiatich minútach zmyte.

Zelený čaj

Nielen proti lámaniu, ale aj žltému nádychu nechtov pomáha zelený čaj, a to vďaka antioxidantom, ktoré obsahuje. Recept je veľmi jednoduchý, uvaríte čaj, a keď bude vlažný ponoríte do neho ruky na desať až pätnásť minút, aspoň dvakrát týždenne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok