Po Chárovi na Zápas hviezd aj Záborský, Obšut do Moskvy

TASR
25.12.2012 17:07

Po obrancovi Zdenovi Chárovi (HC Lev Praha), bude druhým slovenským hokejistom na Zápase hviezd KHL útočník Avangardu Omsk Tomáš Záborský, ktorý nastúpi v zostave mužstva Východu.

Po Chárovi na Zápas hviezd aj Záborský, Obšut do Moskvy
TA3

Informovalo o tom v utorok na svojej internetovej stránke vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy s tým, že okrem tretích formácií zverejnilo aj mená trénerov pre obe mužstvá, ktoré sa predstavia na 5. ročníku tejto exhibície v Čeľabinsku 12.-13. januára.

Mužstvo Západu povedie trojica trénerov Olegs Znaroks (Dinamo Moskva), Jukka Jalonen (SKA Petrohrad) a Thomas Rowe (Lokomotiv Jaroslavľ), hráči Východu vykorčuľujú na ľad pod vedením Valerija Belousova (Traktor Čeľabinsk), Paula Morrisa (Metallurg Magnitogorsk) a Petri Matikainena (Avangard Omsk).

Znaroks sa v Zápase hviezd predstaví už po tretí raz, keď v predchádzajúcich ročníkoch bol súčasťou exhibície v Petrohrade a Rige. Belousov si zapíše svoju druhú účasť, vlani bol jedným z trénerov tímu Sergeja Fiodorova, ostaní tréneri si v Zápase hviezd odkrútia svoju premiéru.


K jednej zmene prišlo v mužstve Západu, keď pôvodne nominovaného útočníka Donbassu Doneck Jevgenija Dadonova pre klubové povinnosti (finále Kontinentálneho pohára 11.-13. januára v Donecku) nahradí Švéd Niklas Bäckström z Dinama Moskva.


Známy je už aj program, v sobotu o 10.00 h (SEČ) odohrajú svoj zápas hokejové legendy, o 13.00 prídu na rad rôzne súťaže zručnosti. V nedeľu 13. januára o 10.15 bude autogramiáda hokejistov a o 12.00 Zápas hviezd.

nominácie:

Západ:

brankári: Semion Varlamov (Lokomotiv Jaroslavľ), Vasilij Košečkin (Severstaľ Čerepovec), Pekka Rinne (Dinamo Minsk)
obrancovia: Zdeno Chára (HC Lev Praha), Alexander Riazancev (Severstaľ Čerepovec), Kevin Dallman (SKA Petrohrad), Andrej Markov (Viťaz Čechov), Staffan Kronwall (Lokomotiv Jaroslavľ), Iľja Gorochov (Dinamo Moskva), Janne Niskala (Dinamo Minsk), Jakov Rylov (CSKA Moskva)
útočníci: Pavel Daciuk (CSKA Moskva), Alexander Ovečkin (Dinamo Moskva), Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad), Alexander Radulov (CSKA Moskva), Vladimir Tarasenko (SKA Petrohrad), Niklas Bäckström (Dinamo Moskva), Michail Varnakov (Torpedo Nižnij Novgorod), Arťom Anisimov (Lokomotiv Jaroslavľ), Michail Grabovskij (CSKA Moskva), Tim Stapleton (Dinamo Minsk), Joe Pevelski (Dinamo Minsk), Teemu Laine (Dinamo Minsk)

Východ:

brankári: Michael Garnett (Traktor Čeľabinsk), Konstantin Barulin (AK Bars Kazaň), Karri Rämö (Avangard Omsk)
obrancovia: Iľja Nikulin (AK Bars Kazaň), Sergej Gončar (Metallurg Magnitogorsk), Renat Mamašev (Neftechimik Nižnekamsk), Anton Belov (Avangard Omsk), Alexej Jemelin (AK Bars Kazaň), Victor Hedman (Barys Astana), Dmitrij Riabykin (Traktor Čeľabinsk), Nikita Nikulin (Avangard Omsk)
útočníci: Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk), Jevgenij Kuznecov (Traktor Čeľabinsk), Sergej Kosticyn (Avangard Omsk), Sergej Moziakin (Metallurg Magnitogorsk), Jori Lehterä (Sibir Novosibirsk), Jakub Petružálek (Amur Chabarovsk), Alexej Morozov (AK Bars Kazaň), Tomáš Záborský (Avangard Omsk), Alexander Perežogin (Avangard Omsk) Andrej Kosticyn (Traktor Čeľabinsk), Petri Kontiola (Traktor Čeľabinsk)

Obšut dohrá sezónu v Spartaku Moskva

Slovenský hokejový obranca Jaroslav Obšut sa vracia späť do Kontinentálnej hokejovej ligy. V najbližších dňoch by mal podľa internetovej stránky Spartaka Moskva podpísať s jej vedením zmluvu do konca aktuálnej sezóny.

Skúsený 36-ročný slovenský legionár začal túto sezónu v ukrajinskom Donbasse Doneck pod vedením trénera Júliusa Šuplera. Tam sa však v 23 stretnutiach príliš nepresadil, keď nazbieral len 5 bodov (1+4) a tak v tíme nováčika predčasne skončil. Vrátil sa na Slovensko a v Tipsport extralige odohral sedem stretnutí za HKM Zvolen s bilanciou 1+1.

V Spartaku už
Obšut pôsobil v sezónach 2009/10 a 2010/11 a v 79 zápasoch zaň si na svoje konto pripísal 33 bodov (12+21).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok