Búrky spôsobujú v regiónoch škody. Dom zachvátil po zásahu bleskom požiar, cesty zaplavila voda

TA3 TASR
9.6.2022 20:54

Hasiči zasahujú pri požiari domu po zásahu bleskom v obci Brezovica v okrese Sabinov. Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahujú šiesti príslušníci s tromi vozidlami z mesta Lipany. Pomáhajú i dobrovoľní hasiči z obce Krivany a mesta Lipany.

Búrka búrky blesk 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Následky búrky hasiči odstraňujú i v Prešove, kde spadol konár na viaceré autá a dobrovoľní hasiči pomáhajú v obci Ražňany v okrese Sabinov.

V Ostrovanoch a v Malom Šariši voda zaplavila miestne komunikácie. Podľa operačného dôstojníka o odčerpávanie vody neboli požiadaní, keďže nezaplavila príbytky.

Škody evidujú aj v Rimavskej Sobote 

Búrková smršť, ktorá sa vo štvrtok popoludní prehnala Rimavskou Sobotou, spôsobila na viacerých miestach materiálne škody. Pri vyčíňaní počasia sa však nikto nezranil. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

"Asi najväčšie škody napáchal silný dážď sprevádzaný vetrom na základnej škole na Okružnej ulici, kde strhol veľkú časť strechy. Vietor poškodil a zhodil krytinu aj z futbalového štadióna a jedného rodinného domu," priblížili hasiči s tým, že vietor v meste vyvrátil i viacero stromov.  

Vyčíňanie počasia si v Rimavskej Sobote vyžiadalo celkom 16 výjazdov hasičov, tí sú v teréne ešte aj v podvečerných hodinách. Pred intenzívnymi búrkami vo štvrtok varoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav, vyskytnúť sa môžu na väčšine územia Slovenska aj v piatok.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok