Môžu prísť búrky i povodne. Vyhnite sa parkovaniu áut na miestach, kde hrozí ich zaplavenie

TA3 TASR
9.6.2022 13:14

Hasičský a záchranný zbor odporúča vyhnúť sa parkovaniu vozidiel tam, kde hrozí ich zaplavenie. V postihnutých okresoch by sa nemali využívať vodné toky na rekreačné plavby. HaZZ o tom informoval na sociálnej sieti v súvislosti s varovaním pred búrkami a povodňami.

V Bratislave zaplavilo frekventovaný podjazd, úsek je neprejazdný
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Počas silnej búrky by sa ľudia nemali zdržiavať ani na voľných priestranstvách, v domácnosti treba preventívne zaistiť okná a dvere a v prípade jazdy autom radšej úplne zastaviť a dážď prečkať. Ak sa vodiči nachádzajú na zaplavenom území, nemali by podľa hasičov jazdiť cez zaplavenú cestu alebo most.

Hasiči evidujú prípady, keď v súvislosti so silným prívalovým dažďom stúpla ich výjazdová činnosť o viac ako 300 percent. Pripomínajú, že v hlavnom meste môžu spôsobiť intenzívne dažde zaplavenie podjazdov a podchodov a spôsobiť tak dopravné komplikácie.

Vo štvrtok sa môžu vyskytnúť na celom území Slovenska búrky.  Slovenský hydrometeorologický ústav vydal preto výstrahu prvého stupňa. SHMÚ vydal tiež výstrahu pred prívalovými povodňami v okrese Dunajská Streda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok