Vlaky už jazdia bez meškania, doprava trolejbusmi v Bratislave bola obnovená

TASR, SITA
25.12.2012 11:50

Železničná doprava na území Slovenska je v súčasnosti zabezpečená bez meškania. Po pondelkových (24.12.) výpadkoch spôsobených námrazou na trakčnom vedení tak už vlaky premávajú podľa stanoveného grafikonu.

Vlaky už jazdia bez meškania, doprava trolejbusmi v Bratislave bola obnovená
SITA

"Momentálne je to v poriadku, bez obmedzení," uviedla pre TASR hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková.
Naďalej však treba rátať s určitými obmedzeniami v preprave mestskou hromadnou dopravou v Bratislave.

Doprava trolejbusmi v hlavnom meste bola dnes v obedňajších hodinách obnovená v plnom rozsahu. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková s tým, že všetky linky už premávajú podľa platného harmonogramu.

Komplikácie v mestskej hromadnej doprave v Bratislave spôsobil mrznúci dážď, po ktorom 24. decembra nemohli premávať električky ani trolejbusy. Električkovú dopravu sa podarilo obnoviť už poobede v pondelok (24.12.), trolejbusy však nepremávali ani dnes ráno. Tento výpadok bol čiastočne kompenzovaný autobusmi.

Obmedzenia vznikli pre námrazu na elektrickom vedení po mrznúcom daždi. Ten v pondelok ovplyvnil aj chod bratislavského letiska. Z dôvodu výpadku navigačného systému došlo v dopoludňajších hodinách k odkloneniu štyroch pravidelných liniek smerujúcich do Bratislavy.

"Systém Letových prevádzkových služieb je od včerajšieho (24.12.) obeda opäť funkčný a bratislavské letisko je schopné a pripravené vybavovať lety na odlete aj prílete," uviedla hovorkyňa Letiska Bratislava Dana Madunická.

Cesty Banskobystrického kraja sú zjazdné

Cesty na území Banskobystrického kraja sú zjazdné a bez dopravných obmedzení. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, oteplilo sa a cestám pomohol odmäk.

Väčšina ciest na území kraja je mokrá, miestami sú pokryté vrstvou utlačeného alebo kašovitého snehu v hrúbke od jedného do troch centimetrov. Polícia však upozorňuje na opatrnosť najmä na úsekoch, kde sa vyskytujú hmly.

"Zimné pneumatiky na takýchto cestách by už niekoľko týždňov mali byť samozrejmosťou. Príčinou dopravných nehôd nie je len hmla, sneh či poľadovica, ale náhle zmeny v počasí. Treba sa rýchlo prispôsobiť podmienkam na ceste. Vodiči by preto mali radšej znížiť rýchlosť jazdy a dávať pozor na ostatných. Rovnako by mali dôslednejšie dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami," dodala Faltániová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok