Turistka poškodila Španielske schody. Zhodila z nich elektrickú kolobežku, musí zaplatiť tisíce eur

TA3 TASR
8.6.2022 22:20

Škodu vo výške 25 000 eur spôsobila americká turistka, ktorá zhodila svoju elektrickú kolobežku zo slávnych Španielskych schodov v Ríme.

Turistka poškodila Španielske schody. Zhodila z nich elektrickú kolobežku, musí zaplatiť tisíce eur
Twitter/Tuki

Incident, ktorý sa stal minulý týždeň v piatok v skorých ranných hodinách, nafilmoval náhodný okoloidúci.

Polícia neskôr 28-ročnú ženu dostihla a pokutovala ju. Peňažný trest dostal aj jej spoločník, ktorý svoju elektrokolobežku po mramorových schodoch z 18. storočia iba tlačil, informoval v stredu denník The Guardian.

Ako vidno na videozázname, išlo o Američanov tmavej pleti. Dvojica zároveň dostala zákaz návratu k tejto historickej pamiatke, ktorá je súčasťou Svetového dedičstva UNESCO a v roku 2015 prešla obnovou za 1,5 milióna eur.

Incident sa stal iba dva týždne po tom, ako návštevník zo Saudskej Arábie zišiel svojím osobným automobilom úsekom Španielskych schodov. V roku 2018 úrady talianskeho hlavného mesta zakázali ľuďom sedieť na tejto pamiatke.

V apríli dostali dvaja holandskí turisti pokutu 1000 eur za to, že vstúpili do Fontány di Trevi. Niekoľko dní predtým bol 39-ročný Argentínčan obvinený z porušenia prísnych pravidiel bezletovej zóny po tom, ako so svojím dronom narazil do strechy významnej pamiatky v centre Ríma.

Muž manévroval s dronom nad námestím Piazza Venezia, keď nad zariadením stratil kontrolu a dron sa zrútil na strechu Palazzo Venezia – budovy z 15. storočia, z ktorej balkóna viackrát rečnil i fašistický diktátor Benito Mussolini.

Podobné incidenty sa netýkajú iba Ríma. Pred týždňom narazili dvaja mexickí turisti so svojím dronom do Šikmej veže v Pise.

Benátky sú tiež obľúbeným cieľom nespôsobných návštevníkov. Medzi pokutovanými bol vlani Francúz, ktorý sa na svojom paddleboarde plavil po Canal Grande, a dve Nemky, ktoré sa v bikinách opaľovali pri kostole San Stae.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok