Na bielom jogurte si pochutná aj vaša pokožka: Toto sú jeho prekvapivé účinky na krásu

TA3/zm
9.6.2022 08:00

Vápnik, proteín, kyselina mliečna a živé kultúry sú kokteil benefitov prospešných nielen pre zdravie, ale aj pre pleť. Všetky nájdete v obyčajnom bielom jogurte.

Na bielom jogurte si pochutná aj vaša pokožka: Toto sú jeho prekvapivé účinky na krásu
Pexels

Poradí si so spálenou kožou, vyrážkami, ale aj zväčšenými pórmi či predčasným starnutím pleti. Zaobstarajte si biely jogurt a urobte si pravidelne niektorú z nasledujúcich procedúr.

Proti akné

Zaobstarajte si kvalitný biely jogurt, ktorý má antibakteriálne a protiplesňové účinky, aby ste za zlomok ceny oproti kozmetike raz a navždy vyriešili akné. Na prípravu pleťovej masky vlastne nepotrebujete nič, naozaj stačí len natrieť si jogurt na tvár, ale na dosiahnutie výsledkov treba trpezlivosť a pravidelnosť. Raz do týždňa nechajte jogurt na svojej tvári pôsobiť aspoň polhodinu a výsledkom bude odstránenie existujúcich vyrážok, ale aj prevencia pred tvorbou nových.

Póry aj vrásky

Nemusíte mať len akné na to, aby bola pre vás vhodná pleťová maska z bieleho jogurtu. Kyselina mliečna, ktorú obsahuje, je vhodná prakticky pre každý typ pleti, či už je suchá alebo mastnejšia. Navyše obyčajné, ale za to pravidelné natieranie tváre jogurtom vám zmenší póry a bude pôsobiť ako prevencia proti starnutiu.

Ak chcete pleť navyše hydratovať, pridajte do bieleho jogurtu aj pár kvapiek kvalitného olivového oleja. V tomto prípade môžete masku aplikovať aj niekoľkokrát týždenne.  

Pigmentové škvrny

Verili by ste, že má jogurt bieliace účinky? Ak si ho budete na tvár natierať pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť pigmentových škvŕn alebo zjemniť pehy. Celkovo pri používaní tejto pleťovej masky môžete dosiahnuť zjednotený tón pleti aj v prípade, že nemáte žiadne fľaky.   

Upokojenie pokožky

Tento trik netreba príliš predstavovať, je pomerne známe, že biely jogurt je prvou pomocou pri spálenej pokožke. Ak ste to prehnali s opaľovaním, natrite postihnuté miesta len jogurtom, ktorý vytiahne nielen pocit prehriatia kože, ale zahojí aj poranenia spôsobené slnečnými lúčmi.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok