SaS sa dočasne prestane zúčastňovať koaličných rád, chce upokojiť situáciu. OĽANO to vidí inak

TA3 SaS
7.6.2022 17:14

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita sa v záujme upokojenia celospoločenskej situácie dočasne od dnešného dňa prestávajú zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Ako informoval hovorca strany Ondrej Šprlák, robia tak v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Reakciu OĽANO na rozhodnutie SaS sprostredkoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

SaS s daňovým bonusom nesúhlasí, no nebude ho vetovať
TASR - Ján Krošlák

"Vidíme, že celé Slovensko potrebuje oddych od koaličného hašterenia. Našou prioritou je konštruktívny dialóg a nie počúvanie urážok od Igora Matoviča. Na koaličných radách sme od neho neustále vystavení opakovaným osobným útokom. Koalícia je však o rovnocenných partneroch, ak si to líder OĽaNO neuvedomuje, nevidíme žiaden zmysel chodiť na rokovania koaličnej rady. Zasadnutí vlády sa samozrejme zúčastňovať budeme, rovnako sme aj všetci štyria ministri SaS kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Bez argumentov?

K rozhodnutiu SaS sa hnutie OĽaNO vyjadrilo takto: "Tri strany koalície OĽANO, SME RODINA a ZA ĽUDÍ sa priebežne poctivo zúčastňujú rokovaní na každej jednej koaličnej rade. Bohužiaľ, strana SaS býva len veľmi zriedka zastúpená svojim predsedom Richardom Sulíkom a keď náhodou, tak len na veľmi krátky čas. Inokedy, keď treba rokovať do hĺbky o problémoch ľudí, strana SaS na každé rokovanie vysiela iných zástupcov, čo blokuje akékoľvek zodpovedné riešenie problémov. Následne, ak aj k nejakej dohode príde, zvyčajne ju spätne predseda strany SaS aj tak zruší, keďže nesúhlasí s rozhodnutím svojich zástupcov." 

OĽaNO tvrdí, že presne takto prebiehali siahodlhé rokovania v koalícii o pomoci ľuďom. "Tri strany s prorodinným cítením prichádzali s riešeniami, strana SaS ich len vytrvalo jedno za druhým vetovala s tvrdením jej predsedu, že v pomoci rodinám "netreba robiť nič". A tak sa tri strany koalície museli dohodnúť na samostatnom postupe, a rodinám napriek vôli partnera pomôcť," informuje hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

"Dnes mal predseda SaS Sulík obhájiť na koaličnej rade svoje zlyhania pri sankciách na ruskú ropu, ktoré spôsobia miliardové škody Slovensku. Jeho rozhodnutie nezúčastniť sa rokovania je dôkazom, že na svoje zlyhanie nemá žiadne uveriteľné argumenty," doplnil Bystriansky. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok