NBA: Warriors vyrovnali finále, domácich potiahol k výhre Stephen Curry

TA3
6.6.2022 10:36

Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na pondelok v druhom súboji finále play off NBA nad Bostonom Celtics 107:88 a vyrovnali stav série na 1:1. Domácich potiahol k výhre Stephen Curry, ktorý zaznamenal 29 bodov, Jordan Poole nazbieral 17 a Kevon Looney 12 bodov. Hosťom nestačilo ani 28 bodov Jaysona Tatuma.

Warriors predviedli výborný výkon v defenzíve, okrem Tatuma mali dvojciferné počty bodov už len Jaylen Brown (17 b.) a Derrick White (12). Warriors rozhodli o svojom triumfe v tretej štvrtine, ktorú vyhrali o 21 bodov. Ich defenzívu skvele režíroval Draymond Green a domáci po zmene strán úplne "vygumovali" hrdinov Bostonu z prvého duelu Ala Horforda a Marcusa Smarta.

"Povedali sme si, že musíme hrať lepšie a zodpovednejšie ako v prvom zápase a som rád, že sa nám to podarilo. Teraz musíme to isté zopakovať aj na palubovke súpera," tešil sa po stretnutí Curry. "Dnes sme predviedli oveľa lepší výkon v defenzíve. Tretia štvrtina bola z našej strany skvelá, vytvorili sme si dostatočný odstup a vďaka tomu bol pre nás záver duelu oveľa jednoduchší," dodal podľa AP.

Hráči Golden State nedovolili súperovi podobný zvrat, aký sa hosťom podaril v prvom zápase a náskok si vo štvrtej štvrtine bez problémov postrážili. "Vedeli sme, že musíme hrať oveľa sústredenejšie, aby sa nezopakovala situácia z prvého finále. Pridali sme na sile i fyzičke a poriadne sme im sťažili cestu k nášmu košu. Dnes bol každý z nás oveľa viac angažovaný a to rozhodlo," chválil svoj tím kouč domácich Steve Kerr.  

Tréner Bostonu Ime Udoka ľutoval príliš veľa stratených lôpt, ktoré boli podľa neho kľúčové v druhom finálovom stretnutí: "Tretia štvrtina bola pre mňa sklamaním, ale už v prvom polčase sme premárnili naše šance. Začali sme výborne, viedli sme o deväť (13:22 - pozn.), ale potom sa to začalo. Strácali sme zbytočne lopty a súperovi sme dovolili zobrať duel do svojej réžie. Je to škoda, mohlo to byť pre nás pred domácimi zápasmi oveľa lepšie." Séria sa za vyrovnaného stavu presúva do Bostonu, tretí duel je na programe v noci na štvrtok o 3.00 SELČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok